Kadın doktora yumruk!

  03.09.2019   4857 okunma   

15 yıldır görmediği iddia edilen babasına kalp masajı yapan doktora saldırdı.

KTÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Polikliniğinde eks olan Ramiz Yıldırım’a kalp masajı yaptığı sırada, 15 yıldır babasını görmediği iddia edilen hasta yakını H. Y. tarafından darp edilen kadın doktor H. B. ’ye yapılanlara Trabzon sessiz kalmadı. Müdahale odasından çıkartılmasını istediği hasta yakını H.Y. tarafından yüzü yumruklanan ve sözlü şiddete maruz kalan doktorun yaşadığı duruma İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, TTO Başkanı Ebru Sivri ve Sağlık SEN Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın yaşanan saldırıyı kınayarak artık sözlü ve fiziki saldırıların bitmesini istedi. Öte yandan doktor H. B.’nin babaları Ramiz Yıldırım’a müdahale ettiği sırada doktoru darp eden H.Y. ile yakınında bulunan aile üyeleri H. Y. ile Z. Y.’ adi tutuksuz yargılanma şartıyla serbest bırakıldı.

USTA: HAREKETİ KINADI

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Tıp fakültesinde sağlık çalışanına yapılan fiili hareketi kınadıklarını belirtti. Usta, “Tıp Fakültesi Acil Servisinde hizmet veren bir meslektaşımıza karşı yapılan gereksiz, yakışıksız, hak edilmeyen ve de hiç bir insana yakışmayacak hareketi kınıyor, bu ve benzeri sözlü ya da fiili hareketlerin artık bitmesini diliyorum. Meslektaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

SİVRİ: GÖREVİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Trabzon Tabip Odası (TTO) Başkanı Ebru Sivri, KTÜ Tıp Fakültesinde meydana gelen olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Sivri, “Siz elinizi bize kaldırırken, biz sizin hastalarınıza hizmet vermeye devam ettik, şiddet yüzünden yara aldık, kayıp verdik ama o eli asıl kendinize kaldırdığınızı hiç fark edemediniz.” diyerek her ne şartta olursa olsun görevlerini yapmaya devam edeceklerini belirtti. Meydana gelen saldırıda darp edilen sağlık çalışanın daima yanında olacaklarını belirten Ebru Sivri, şunları söyledi: “Hastaya kalp masajı -CPR- yapıldığı sırada hastanın yakınlarından bir kişi 15 yıldır hastayı görmediğini ifade edip zorla müdahale odasına girmek istemiş, izin alamayınca kabalaşmış ve nihayetinde güvenliğin arandığını fark edince doktor arkadaşımıza saldırmış, sözel ve fiziksel şiddette bulunmuştur. Trabzon Tabip Odası yönetimi olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bundan sonraki tüm süreçte doktor hanımın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.  El kaldırdınız, bağırdınız, bağırınca haklı olacağınızı sandınız, kaba kuvvete şiddete başvurdunuz yetmedi, işimizi yapmamıza engel oldunuz, gencecik pırıl pırıl insanları meslekten soğuttunuz yine de yetmedi değil mi?  Ve siz elinizi bize kaldırırken biz de birbirimize daha çok sahip çıkmayı öğrendik. Suçlular cezalandırılana kadar meslektaşımızın sesi olmaya devam edeceğiz.

AYDIN: KINAMAKTAN BIKTIK

Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarını artık kınamaktan bıktıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Kınamaktan bıktık... Artık yetkililerin söylem ve temenniden öte, kesin ve kalıcı çözümler üretmesi gerekir. Hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, teşkilat olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu beyan ediyorum.”

kaynak: gunebakis.com.tr/01.09.2019