Akut Meslekİ ve Çevresel İnhalasyon Hastalıkları Kontrolü ve Tedavileri Kitabı Yayınlandı

  11.07.2019   3757 okunma   

Editörlüğü'nü Metin AKGÜN, İbrahim AKKURT, Peri Meram ARBAK'ın yaptıkları Akut Meslekİ ve Çevresel İnhalasyon Hastalıkları Kontrolü ve Tedavileri Kitabı Türk Toraks Derneği tarafından yayınlandı.

Kitabın önsözünde Arzu Yorgancıoğlu dernek tarafından kitabın neden yayınladığını şu sözlerle açıklamıştır; "Türk Toraks Derneği kuruluşunun 25. yılını tamamladığı şu yıllarda yalnızca ülkenin en önemli uzmanlık derneklerinden biri olmayıp, sosyal sorumluluklarının da bilincinde bir sivil toplum örgütüdür.
Sağlıkta eşitliğin sosyal belirleyicilerden kaynaklandığının bilincinde olarak bu bileşenleri ortadan kaldırmak adına çaba göstermektedir. Bu nedenle solunum hastalıklarının sosyal belirleyicileri olan tütün kullanımı, iç ve dış ortam hava kirliliği, çevresel ve mesleksel maruziyetler, aşılama, beslenme, fiziksel aktivite, kadın ve akciğer hastalıkları gibi alanlarda görev grupları kurmakta ve çalışmaktadır.
...
Bu kitap ülkemiz için çok değerli bir kaynak olacaktır. Bu bilgileri yalnızca oluşabilecek olası kazaları önlemek adına kullanmayı, başvurmamızı gerektirecek hiçbir kaza yaşamamamızı yürekten diliyorum."

Kitabı Okumak İçin TIKLAYIN...