İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve İş Cinayetleri - Dr. Murat Özveri

  10.02.2016   4849 okunma   

İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve İş Cinayetleri kitabı Birleşik Metal-iş tarafından yayınlandı.

Öncelikle iş kazası ve meslek hastalıklarına bağlı iş cinayetlerinde yaşamlarını yitiren tüm emekçileri saygıyla anıyoruz.

Ülkemizde gerçekleşen iş kazaları ve meslek hastalıkları dünya sıralamasında ne yazık ki üst sıralardadır. Bu durum işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yeteri kadar alınmaması, denetimlerin yapılmaması, yasalara uymamanın yaptırımsız kalması, önleyici hükümlerin uygulanmaması gibi bir dizi faktör ve etkilere bağlıdır.

Bu faktörlerin etkili olmasını sağlayan ise ne yazık ki çalışanların güvencesiz bir çalışma hayatı içerisinde çalışmak zorunda bırakılmalarıdır. Bu çalışmaya başladığımız günlerde Soma faciası yaşandı. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrasında işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda ciddi bilimsel çalışmalar yapıldı.

Özellikle İstanbul İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi gerçekleştirdiği çalışmalarla alanın görünürlüğünü artırdı, ciddi güvenilir veriler üreterek kısa sürede referans noktalarından biri haline geldi.

Kitabın tamamında “işçi sağlığı ve iş güvenliği” kavramı kullanılmış, sadece yasal metinlerde ve yasanın adı belirtilirken “iş sağlığı iş güvenliği” denilmiştir.

Kitabın tamamını okumak için TIKLAYIN...