Doktora şiddet bayram dinlemiyor

  19.03.2019   1357 okunma   

Hak aranıp, sorunların dile getirildiği, eğlencenin yerini eylemlerin aldığı 14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimlerin ‘can güvenliğimiz yok’ isyanına bir kanıt daha eklendi.

Hak aranıp, sorunların dile getirildiği, eğlencenin yerini eylemlerin aldığı 14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimlerin ‘can güvenliğimiz yok’ isyanına bir kanıt daha eklendi. İzmir’de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde Genel Cerrahi Asistanı Dr. Önder Karahallı, dışarı çıkartmak istediği iki hasta yakını tarafından dövüldü. Yediği yumruklardan yüzünde, alnında ödem oluşan Dr. Karahallı şikayetçi olurken, onlarca hekim acil servis önünde meslektaşlarının uğradığı saldırıyı protesto etti, “Sistem tüm sorumluluğu hekime yüklendiği sürece bu olaylar sürecek” mesajı verildi.

Hastanede çalışan çok sayıda doktor, asistan acil servis önünde toplanıp, üstelik Tıp Bayramı’nda yaşanan saldırıyı kınadı. Türk Tabipleri Birliği Konsey Üyesi Dr. Mustafa Vatansever, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Dr. Ergün Demir sağlık sistemindeki olumsuzluklardan hekimlerin sorumlu tutulduğunu, hedef gösterildiğini, bu yüzden de hekime yönelik şiddetin giderek arttığını söyledi. Hekimler meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı, alkışlarla protesto etti.
SES adına açıklama yapan Ebe Hemşire Arzu Şener, hasta sayısının alabildiğine çok doktor ve sağlık personelinin ise az olduğunu belirterek, kimsenin sağlık çalışanlarının sorunlarını dinlemek istemediğini söyledi.
Türk Sağlık-Sen Yöneticisi Afet Güzel de insanca çalışma koşullarının sağlanmasını istedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

kaynak: evrensel.net/15.03.2019