Saldırıya uğrayan sağlık emekçisine ziyaret: Artık yeter!

  12.08.2018   1456 okunma   

Diyarbakır Tabip Odası ve SES yöneticileri dün Dicle Üniversitesi Hastanesi acil servisinde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Dr. Ahmet Azizoğlu’yu ziyaret etti. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, artık şiddete maruz kalmak istemediklerini söyledi.

Önceki gün Dicle Üniversitesi (DÜ) Acil ve Travmatoloji Hastanesi'ne yanık tedavisi için getirilen çocuk hastanın yakınları, cerrahi müdahale odasında taşkınlık çıkardı. Onları uyarıp, dışarı çıkmalarını isteyen doktor Ahmet Azizoğlu hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlardan üçünün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, diğer kişinin ise adliye sevk edildiği öğrenildi.

Yaşanan olay üzerine hastanede tedavisi devam eden Azizoğlu’nu Diyarbakır Tabip Odası ve SES yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir, “Ne yazık ki sağlık alanında her gün yüzlerce şiddet olayı yaşanmakta ve şiddetin dozu her geçen gün artarak devam etmektedir” dedi.

Bir ay önce de Harran üniversitesi Hastanesi acil servisinde Dr Bahadır Ahmet Yalçın’a saldırıldığını hatırlatan Demir, “Can güvenliği sorunu hekimlerin ve sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Yöneticilerin bu sorunu çözmeye yönelik hiçbir ciddi çalışma yapmadığı görülmektedir” dedi.

‘GÜVENLİ ORTAMLARDA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’
Sağlıkta dönüşüm programının uygulanmasından kaynaklanan sorunların sorumlularının hekimler ve sağlık çalışanlarının görülmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Demir, şunları söyledi:

“Her gün polikliniklerde yüzlerce hasta bakmak zorunda bırakılıp nöbet sonrası izin kullanmadan 36 saat aralıksız çalışarak acil servislerin artan hasta yüküyle baş etmeye çabalarken şiddete maruz kalmayı kabul etmiyoruz. Biz hekimler ve sağlıkçılar  yaşatmaya çalışırken yaşamlarımızdan olmak istemiyoruz. Mesleğimizi yaparken hastalarımıza yeterli süre ayırmak ve güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz.”

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri seslenen Demir, “Acilen önlem almaya, sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının biran önce yasalaştırılmasına ve  hekim ile hastayı karşı karşıya getiren sağlık politikalarından vazgeçilmelidir” dedi.


Kaynak: evrensel.net / 12.08.2018