Samsun'da doktorlara saldırı...Tabip Odası kınadı!..

  20.09.2016   2853 okunma   

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli 2 doktor saldırıya uğradı. Samsun Tabip Odası saldırıları kınadı.

Samsun'da Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli Acil Hekimi Mehmet Tevfik Demir ile Göğüs Cerrahi Uzmanı Hakan Göl, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Hastane önünde bir basın açıklaması yapan Samsun Tabip Odası ve Çağdaş Hekim Grubu, "
Acil serviste saldırıya maruz kalan doktor arkadaşımızın deyişiyle, bıçak kemiğe dayanmadı, artık kemiği kesiyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan Samsun Tabip Odası üyeleri, saldırıya uğrayan doktorlara çiçek sunarak 'yanlarında' olduklarının mesajını verdi. Samsun Tabip Odası Başkanı Oğuz Uzun tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

SAĞLIKTA ŞİDDET KENTİ SAMSUN!..
"Samsun ilini yönetenler Samsun un sağlık kenti olduğunu uzun zamandır vurguluyorlar. Ancak 2015 yılında iki doktorun  öldürüldüğü bu şehir 'sağlıkta şiddet kenti' olma yolunda hızla ilerliyor. Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nde önceki gece nöbetinde görevlerinin başında acil hastalara tanı ve tedavi ile uğraşan başta nöbetçi doktor arkadaşımız ve diğer sağlık çalışanları hasta yakınlarının her türlü hakaret ve saldırısına maruz kalmışlardır. Nöbette canı pahasına acil hastaları tedavi eden doktor arkadaşlarımız canını zor kurtarmıştır.  Arkadaşlarımıza buradan tekrar geçmiş olsun diyoruz.

'ACİL ÖNLEMLER ALINMALI...'
Acil servislerde sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak önlemler alınması için daha kaç sağlık çalışanın saldırıya uğraması veya öldürülmesi gerekir. Samsun Tabip Odası (STO) olarak ilk göreve başladığımız  geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde başta sayın valimiz olmak üzere sağlık yöneticilerine yaptığımız ziyaretlerde sağlıkta şiddet anlamında acil servislerin en öncelikli yerler olduğunu vurguladık ve acil önlemler alınmasını gerektiğini kendilerine anlattık. En azından acil servislerde sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlayacak kolluk kuvvet ve hastane girişlerinde x-ray cihazının bulundurulması gerektiğini belirtmiştik. Ancak son olaylarda gösteriyor ki değişen hiç bir şey yok. 

kaynak: samsunhaber.tc / 14.09.2016