Samsun Tabip Odası Başkanı Oğuz Uzun’dan Karikatür Tepkisi

  29.06.2016   1961 okunma   

OMÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri tarafından hazırlanan 'Kılçık' adlı mizah dergisinde yer alan karikatüre Samsun Tabipler Odası da tepki gösterdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerinin yayınladığı 'Kılçık' dergisindeki ankette hemşirelere ithafen 'hemşireler doktorların rüyası, sevgilileri, talibi, evlilik için aday rezervi' gibi cümleler kullanıldı. Bu duruma hemşireler tepki gösterirken Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun’da karikatürü şık bulmadıklarını ifade etti.

Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun; “  Biz Tabipler odası olarak bu karikatürü şık bulmadık. Daha dikkatli olunmalıydı. Kılçık dergisi 14 Mart tarihlerinde çıkan çok eski köklere dayanan bir dergi. Bir mizah dergisidir. Bu dergi tatlı sataşmalar, esprili göndermelerin yer aldığı tamamı doktorları mizahi bir gözle irdeleyen bir dergi. Hemşirelerle ilgili olan o karikatür yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir diye düşünüyorum. Bu karikatür içinde emin olmamakla birlikte düzeltme yayınlanacağına dair bilgim var “ dedi.

kaynak: haberexen.com/24.06.2016