Karasu Yolunda Ambulans Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı

  08.06.2016   2026 okunma   

Karasu'dan Adapazarı'na hasta taşıyan ambulans Adapazarı-Karasu Duble Yolunda kontrolden çıkarak taklalar attı. Kaza sonucu ambulanstaki hasta hayatını kaybetti, 1 hasta yakını ve 2 sağlık personeli de yaralandı

Kaza, Adapazarı-Karasu Duble Yolu Ferizli Gölkent sapağı mevkiinde 20.30 sıralarında meydana geldi.

Karasu Devlet Hastanesi'nden aldığı hastayı Adapazarı'ndaki Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek için yola çıkan Sezai A.'nın kullandığı ambulans, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Yolda savrulan ambulans orta refüjdeki aydınlatma direğine ve ağaçlara çarparak taklalar attı. Direği ve ağaçları kökünden söken ambulans, paramparça oldu. İhbarlar üzerine olay yerine çok sayıda 112 ve polis ekibi sevkedildi.

Kaza sonucu ambulanstaki Alaattin Tavli isimli hasta, hasta yakını Talha T. ve 2 sağlık personeli de yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince Ferizli Devlet Hastanesi ve Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ferizli Devlet Hastanesi yoğun bakımına alınan Alaattin Tavli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekiplerince kaza sonrası bir süre kapanan yolun Adapazarı yönü, ambulansın çekiciyle yoldan kaldırılması sonrası yeniden trafiğe açıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

kaynak:akyazi.net/07.06.2016