Sağlıkçı Hemşireyi Darp Etti

  20.02.2015   2655 okunma   
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatan  N.O isimli hastanın aynı ildeki kurumda sağlık çalışanı olan ve adı açıklanmayan kızı , yoğun bakım hemşiresini darp etti.Fiziksel şiddetemaruz kalan hemşire , acil serviste tedavi altına alındı.
Vucudunda darp oluşan ve tedavisi yapılan hemşireye rapor verildi. Hemşire Z.K., kendisine fiziksel şiddet uygulayan ve kendisi gibi sağlık çalışanı olan bayandan şikayetçi oldu. Sağlık Sen Eskişehir Şubesi ise hemşire Z.K.’ye yapılan şiddeti kınadı. Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.

Olay, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yoğun bakım ünitesinde yatan N.O. isimli hastanın, aynı zamanda ildeki bir kurumda sağlık çalışanı olan ve adı açıklanmayan kızı, söz konusu serviste görevli olan hemşire Z.K.’ya, 'ziyaret saati bitti çıkar masınız' uyarısı üzerine ikili arasında gerginlik yaşandı. Ancak bu esnada söz konusu sağlık çalışanı kadın, akabinde meslektaşı hemşire Z.K.'ya fiziksel olarak şiddet uygulayıp darp etti. Olaya, hastane polisi ile hastane çalışanları müdahale etti. Vücudunda darp oluşan ve hastanenin acil servisinde tedavi altına alınan hemşire Z.K., meslektaşı hakkında şikayetçi oldu. Aynı zamanda hemşire Z.K.'ye rapor verildi.

Eskişehir Sağlık-Sen Şubesi,e hemşire Z.K.’ya yapılan şiddeti kınadı. Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, sosyal paylaşım sitesi ‘facebook’ üzerinden yaptığı açıklamada, “ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Yoğun Bakım'da yatan N.O. isimli hastanın kızı, yoğun bakım hemşiresi Z.K.'ya fiziksel ve sözlü olarak şiddet uygulayarak darp etmiştir. Darp edilen hemşire, Tıp Fakültesi Acil Serviste tedavi altına alınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise hastanelerinde hoş olmayan bir olayın yaşandığını ve kendilerinin de bu durumdan üzüntü duyduklarını belirtti. Hastane yetkilileri, "Arkadaşımız, kendisi gibi bir meslektaşı tarafından serviste darba maruz kalmış. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Konu hakkında kamu davası soruşturması başlatıldı. Zaten polis de oradaydı. Hem adli hem idari soruşturma şu anda yürütülüyor. Bu olayların yaşanmaması lazım. İnsanı üzüyor."

kaynak: gazetesaglik.com / 19.02.2015