Tunceli 112'ye Saldırı

  22.05.2014   3001 okunma   
Tunceli Akpazar 112 ekibi gittikleri vakada saldırıya uğradılar.
Tunceli’de bıçaklanma vakasına çıkan Akpazar 112 ekibi hastayı aldıktan sonra yolu kesilerek saldırıldı ve ambulansın camları kırıldı.

Tunceli Mazgirt ilçesinin Aşağı Tarlacık köyünde akrabalar arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Olay yerine giden ekiplerin yolları kesilerek, 112 ekibinin yaralı kişiye ulaşılması geciktirildi. Olay yerine giden ambulans ilk müdahalenin ardından, olay yerinde bayılan şahıslar için ikinci ekip istendi. Ambulanslar olay yerinden ayrıldıktan 1-2 km ilerledikten sonra yolları kesilerek kavga eden kişiler tarafından tekrar kesilip refakatçiye ve ambulans şoförüne saldırıldı. Jandarmaya haber verilmesine rağmen olay yerinde olmadığı için ambulans ekipleri korkulu anlar yaşadı. Ambulans sürücüsünün üstün gayretleri sonucu olay yerinden hızlıca uzaklaşan 112 ekibi hastayı Tunceli Devlet Hastanesine sevk etti. Ekiplerimize geçmiş olsun diyor bu çirkin olayı kınıyoruz.

Olay sonrasında saldırı yapan şahıslar belirlenerek yasal işlemler başlatıldı.

Tüm bunlar olurken güvenlik güçleri ekipleri neredeydi sorusu da akılları meşgul ediyor. Her trafik kazasında 112 ve güvenlik güçleri ekipleri aynı anda yönlendiriliyor. 112 çalışanları, buna rağmen güvenlik güçleri ekiplerinin vaktinde gelip olay yeri güvenliğini sağlamamasından şikayetçi.

kaynak: 112acilservis.net / 12.05.2014