Sakarya'da Rapor İsteyen Kişiden Aile Hekimine Şiddet

  20.03.2014   2578 okunma   

Hendek ilçesinde görevli doktor, evlilik raporu isteyen iki kişi tarafından darbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

1 No'lu ASM'de görevli aile hekimi H.A.G, evlilik raporu isteyen S.K ve A.K'nin darbetmesi nedeniyle yaralandı. Sağlık raporunda sağ kulağında yırtık ve burnunda kırık olduğu tespit edilen H.A.G, şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


H.A.G, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hastayı muayene ettiği sırada içeri giren kişinin amcasının oğlu için evlilik raporu istediğini söyledi.

Bunun yasal olmadığını, evlilik raporunu aile hekiminden alması gerektiğini söylediğini aktaran H.A.G, "Rapor verecek olursam suç işlemiş olurum' dememe rağmen, 'Vereceksin' diyerek üzerime geldi ve beni yumrukladı. Bu esnada içeride bulunan hasta amca, genci tuttu ve iteledi. Odadan koridora geçtğimiz sırada da amcaoğlu olduğunu sonradan öğrendiğim genç, kilitli parke taşıyla vurmak isterken, araya girenler tarafından engellendi ve dışarıya çıkartıldı" diye konuştu.

H.A.G, aldığı sağlık raporunda sağ kulağında yırtık ve burnunda kırık tespit edildiğini belirterek, şüphelilerden davacı olduğunu dile getirdi.

Sağlık-Sen Sakarya İl Başkanı Abdullah Sönmez ise kanuni olmayan isteği yerine getirmeyen hekim arkadaşlarının fiziksel ve sözel saldırıya uğramasını kınadı.

"Hekim arkadaşlarımız ve hasta yakınları, olaya müdahale etmemiş olsalardı belki burada farklı durumlar da yaşanabilirdi" diyen Sönmez, "Bu olayın bir son olmasını ümit ediyor, meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. Yasa gereği sağlık çalışanlarına yönelik şiddette bulunanların tutuklu olarak yargılanması gerektir. Şahısların, ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmalarını anlamak da zorluk çekiyoruz. Sürecin mutlaka takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

kaynak: medimagazin.com.tr / 18.03.2014