Doktorun Can Güvenliği Yok!

  07.03.2014   1767 okunma   
Konya Tabip Odası (KKTO) Başkanı Uzman Dr. Halil Öztürk, sağlık sektörü çalışanlarının en büyük sorununun ‘can güvenliği’ tehlikesi olduğunu söyledi.
Öztürk, “Bu konudan hekimlerimiz fazlasıyla muzdarip. Bu sorunun altında yatan nedenin siyasetçilerimizin hekimlerimiz üzerinde belki de istemeden yaptığı itibarsızlaştırma çalışması olduğunu düşünüyorum. Halkımızdan tek ricamız bu saydıklarımı düşünerek hareket etmeli. Böylece hem hekimlerimizin çalışmaları hem de halkımızın sağlık hizmeti kalitesi artacaktır” diye konuştu.
 
Başkan Öztürk, oda olarak başkanlık seçimlerinde dahi sevgi hoşgörü içerinsinde hiçbir art niyetli hırsı barındırmadan çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Hekimler arasında arabuluculuk yapmak, suç işleyen, meslek etiğine uymayan arkadaşlarımızı da haysiyet divanları aracılıyla cezalandırıyoruz. Oda olarak temel prensibimiz cezalandırmaktan ziyade problemlerin barışçıl yollarla çözmeye çalışarak, meslektaşlarımıza eksiklerini giderebilecekleri konferanslar, panel çalışmaları gibi eğitim faaliyetleriyle sorunları oluşumuna meydan vermemeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Hocalarımız kötü etkilendi

 
Tam Gün Yasası’nı değerlendiren Konya Tabip Odası Başkanı Başkan Öztürk, “Kamuda çalışan hekimler çalışmalarının karşılığını alamıyordu. Ama bunun yanında özel muayene açma imkânı sağlanmıştı. Böylece devlet adeta ‘Bakın bütçe imkânları müsait değil ben size doğru dürüst maaş veremiyorum ama özel bir yerde çalışın hastaneyi de kullanabilirsiniz’ diyordu. Bireysel olarak kamuda çalışan hekimlerimiz için bu yasanın olumlu yönde oldu. Ama üniversite hastanelerinde çalışan hocalarımızı yasa kötü etkiledi” dedi.
 
Uygulamada sıkıntı yaşadık

 
Aile Hekimliği ve Genel Sağlık Sigortası uygulamasının büyük çaplı ve uygulanabilirliğinin zor olduğu bir sistem olduğunun altını çizen Öztürk, “Bu uygulama ancak tek parti iktidarının uygulandığı ve siyasi iradenin güçlü olduğu bir ülkede uygulanabilecek bir değişiklikti. Netice itibariyle uygulandı ama birçok sorunlar ve sıkıntılar meydana geldi. Bu başlangıç aşamasında yaşanan sıkıntıların seviyesinin minimum sevide olacağını tahmin ediyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.
 
Kaynak: saglikpersoneli.net / 01.03.2014