112 Çalışanları Dernekleşti Sağlık Çalışanlarına Şiddete Savaş Açtı

  21.11.2013   2638 okunma   
Tüm Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedikler Derneği (TAPDER) 112 çalışanlarına yönelik artan şiddete karşı savaş açtı. Uşak merkezli kurulan dernek artan şiddete dur demek amacıyla ülke geneline yayılarak haklarını savunmayı amaçlıyor.

TAPDER Bursa İl Temsilcisi Elif Çetin Uğurlu, sağlıkta çalışanlarına şiddette yüzde 150’lik bir artış olduğunu belirterek, dernek olarak bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi. Uğurlu, derneği Bursa’da Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) çalışanlarının haklarını savunmak için 12 kurucu üye ile kurduklarını dile getirerek, “Derneğin amacı sahada birlikte çalışan ATT ve Paramedikleri aynı çatı altında toplayıp, sosyal aktivite ve eğitim organizasyonları ile pekiştirmek ve mesleğimizle alakalı olarak hukuksal çerçevede haklarımızı savunmak. Örneğin sağlıkta şiddete karşı halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalar, döner sermayemizin maaşa yansıtılması için çalışmalar, Türkiye’de acil tıp teknisyenlerinin görev tanımı olan sürücü ATT’lik kavramı ile birlikte yaşanan problemlerin önüne geçilmesi. Örneğin sürücü ATT’lerin yüzde 10 ek ödeme alma durumu var ve biz bunun maaşa yansıtılmasını istiyoruz.” dedi.

Derneğin 11 Şubat 2013’de Uşak merkezli olarak kurulduğunu anlatan Elif Çetin Uğurlu, sahada çalışan arkadaşlarının bu konularda yaşadıkları sıkıntılarda da dernek olarak gerekli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

112’de çalışanlara yönelik saldırıların son zamanlarda yüzde 150 arttığını anlatan Elif Çetin Uğurlu, “Son olarak İnegöl’de bir sürücü arkadaşımız trafik kazasında yaptığı müdahalede saldırıya uğradı. Bu şiddetin nedeni hasta yakılarının gerginliği. Biz, bu gerginliği anlıyoruz ve zaten bu konu ile ilgili stresli hasta ve hasta yakınları ile iletişim kurma teknikleri konusunda eğitim alıyoruz. Ama halkımızın da eğitilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Elif Çetin Uğurlu, ayrıca organ bağışı konusunda dernek olarak neler yapabileceklerini kendi aralarında tartıştıklarını belirterek, özellikle bazı insanların organını bağışlamasına rağmen öldükten sonra yakınları ve ailesinin buna izin vermediğini ve bunun çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Kaynak: haberler.com / 09.11.2013