Sağlıkta Şiddete Hayır!

  09.05.2019   2045 okunma   

Önceki gece Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan silahlı saldırı vatandaşlar ve sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Bu tür saldırıda bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanmaması gerektiğine inanıyoruz.” dediler
Sağlıkta Şiddete Hayır!

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikler önünde madde bağımlısı oldukları iddia edilen iki grup arasında henüz bilenmeyen bir sebepten ötürü başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Silahların da kullanıldığı kavgada taraflar birbirlerine hastane önünde ateş etmeye başladı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda hastane giriş kapısına ve bazı camlara kurşun isabet etti. Hastane polisinin durumu 155’e bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Olayın ardından yaya olarak olay yerinden kaçmaya çalışan 3 şüpheliyi polis havaya ateş ederek yakalarken, olaya karıştıkları belirlenen toplam 6 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerince olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda mermi çekirdeği bulunurken, şüpheliler üzerinde yapılan aramada 2 adet tabanca, 4 adet bıçak ile bir miktar uyuşturucu hap ele geçirildi.

MEAH önünde meydana gelen bu saldırı ilk başta hasta ve hasta yakınlarının tepkilerine neden oldu. Hasta yakınları tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler : “Bizler biliyoruz ki her kademede çalışan Sağlık çalışanları vatandaşın sağlığı için bir çaba sarf ediyor. Bizlerin sağlıkları niçin canla başla çalışan sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz. Bu tür saldırıda bulunanların da sağlık hizmetlerinden yararlanma maşı gerektiği ne inanıyoruz.”

SAĞLIKTA HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası İl Başkanı Mehmet Bingöl ise saldırıya karşı tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Sağlıkta ve her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu sağlık ve sosyal hizmet çalışanları Sendikası olarak Her platformda dile getirmeye çalışıyoruz.  Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yapmakta olduğunu biliyoruz. Bu görev esnasında da sağlık çalışanları zaman zaman can güvenliği açısından hem de görev yapma açısından zaman zaman ciddi sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. Zor şartlar altında hastaya en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan en iyi hizmeti sunmaya çalışmanın gayreti içerisinde olan ve mücadelesi içinde olan görev yaptıkları alan içerisinde hasta yakınları ve hasta ziyaretine girenlerin kurum içerisinde dahi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıkları görülmektedir. Sağlık çalışanlara görevlerini daha iyi bir şekilde yapmaları yapabilmeleri için can güvenliklerinin sağlanması görevini daha iyi bir şekilde yapması gerekmektedir. Bu süreç içerisinde yapılması gereken yetkililerin bir an önce şiddetin ortadan kaldırılması ve her an her dakika hasta ziyaretlerinin uygun olmadığını ve hastaya ciddi bir zarar verdiğini defalarca şahit olmaktayız. Bununla ilgili ne yetkililer eksikliklerin ve sıkıntılarını nereden kaynaklandığını sivil toplum örgütleri ile istişare ederek çalışanlarla istişare ederek bunun bir an önce tellerinin almalarını talep ediyoruz.”

kaynak: malatyasonsoz.com.tr/04052019