Tabiplerden Sağlıkta Şiddet Tepkisi

  04.04.2019   1042 okunma   

ANTALYA Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, sağlıkta şiddetin sona ermesi için önlen alınması gerektiğini belirterek, 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın da bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi.

Antalya Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Türk Sağlık Sen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek için ortak basın toplantısı düzenlendi. Antalya Tabip Odası'ndaki toplantıya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ali İhsan Yıldırım, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Kenan Akkiraz ile çok sayıda doktor katıldı.

'DAHA KAÇIMIZIN ŞİDDETE UĞRAMASI GEREKİYOR'

Antalya'da geçen hafta yaşanan bir olayda doktorun hasta yakınları tarafından tehdit edildiğini, şiddette uğradığını anlatan Dr. Naci İşoğlu, 29 Mart Cuma Günü İzmir'de bir aile hekiminin, usulsüz istekleri yerine getirmediği gerekçesiyle bir grup hasta yakınının fiziksel şiddetine uğradığını söyledi. 11-12 kişi olduğu belirlenen grubun sadece doktoru değil olaya müdahale etmek isteyen merkezdeki hekimleri, hemşireleri, öğretmen, eczacı ve yakın esnafı da darp ettiğini vurgulayan Dr. Naci İşoğlu, "Daha kaçımızın şiddete uğraması, daha kaçımızın yaşamına kast edilmesi, daha kaçımızın ölmesi gerekiyor. Bu sesi duyması gerekenler daha neyi bekliyor. Ama artık bizim beklemeye tahammülümüz kalmadı. Mesleğimizi, mesleki ilkelerimiz doğrultusunda yapamaz duruma geldik" diye konuştu.

'ŞİDDETİ ASLA KANIKSAMAYACAĞIZ'

Etkin ve caydırıcı önlemler istediklerini belirten Dr. İşoğlu, can güvenliklerinin olmadığını, bu nedenle sağlık hizmeti veremez hale geldiklerini söyledi. Türk Tabipleri Birliği'nin hazırlamış olduğu 'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın acilen yasalaşması gerektiğini vurgulayan Dr. Naci İşoğlu, "Sağlıkta şiddet terörünü ve buna ses çıkarmayanları, önlem almayanları kınıyoruz. Tekrarlamaktan bıkmıyoruz, şiddeti asla kanıksamayacağız" dedi.

Dr. Naci İşoğlu, 3 Nisan Çarşamba günü yurt genelinde aile hekimlerinin sağlıkta şiddeti protesto ve dikkati çekmek amacıyla iş bırakma eylemi düzenleyeceğini söyledi.

kaynak: cnnturk.com/01.04.2019