Tabip Odası’ndan Yatağan’daki doktora şiddete tepki:Saldırıların durması için ölmemiz mi gerekiyor?

  08.03.2019   1320 okunma   

Tabip Odası Genel Sekreteri Polat, ‘Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hoşgörü gösterilmeyeceği, şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesi önleyicilik açısından önemli’ dedi

Muğla Tabip Odası hafta başında Yatağan Devlet Hastanesi’nde bir kadın doktorun acil servis nöbeti esnasında, kendisinden asılsız rapor talep eden kişi tarafından saldırıya uğramasını kınadı. Pazartesi günü yaşanan saldırıya tepki gösteren Tabip Odası, acil servis önünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Gülçin Kınay Polat, burada yaptığı konuşmada “Ne yazık ve ne üzücüdür ki yine sağlıkta şiddeti kınamak ve protesto etmek ve yine yeniden sorumluları göreve çağırmak için buradayız. Sağlıkta şiddeti önlemek amacıyla çıkardıkları yasa beklentilerimizi karşılamaktan ve şiddeti önlemekten uzak. Şiddeti uygulayan cezalandırılmayacağını ya da ciddi bir yaptırımla karşılaşmayacağını düşündüğünde şiddete başvurmaktan çekinmiyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete hoşgörü gösterilmeyeceği, şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleşmesi önleyicilik açısından çok önemli” dedi.

Datça’da iki hafta önce de Dr. Çiğdem Çağdaş’ın saldırıya uğradığına dikkat çeken Dr. Polat, “Saldırıların önlenmesi, faillerin ceza alması için illa ölmemiz mi gerekiyor” diye sordu.

Sağlıkta dönüşüm politikalarının sonucu olarak kışkırtılmış sağlık talebinin karşılanmasındaki aksaklıklar hekimlerin ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artırdığını vurgulayan Polat, “Bir ay içinde saldırıya uğrayan 2 kadın hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyor ve faillerin cezasız kalmamasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

***
NE OLMUŞTU?
Pazartesi günü acil servis nöbeti esnasında görevli doktor kendisinden asılsız rapor talep eden kişi tarafından sözlü saldırıya uğramış, saldırgan duruma müdahale eden hastane güvenlik görevlisi de yaralamıştı. Gözaltına alınan saldırgan muayenesi için acil servise getirildiğinde çalışanları tekrar tehdit ederken, savcılık tarafından denetimli serbestlik koşuluyla bırakılmıştı.

kaynak: birgun.net/08.03.2019