BASIN AÇIKLAMASI; SAĞLIKTA ŞİDDETE SON !

  18.01.2019   1890 okunma   

Turgutlu Devlet Hastanesinde görevli meslektaşımız Dr.Nalan Uygun’un dün (16.01.2019) uğradığı saldırı sonrası, bugün (17.01.2019) saat 12.30 da Turgutlu Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapıldı.

Manisa Tabip Odası başkanı Dr.Şahut duran tarafından okunan açıklamamız;

16.01.2019 tarihinde Turgutlu Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları polikliniğinde görevli kadın meslektaşımız hasta muayenesi sırasında fiziksel şiddete uğramıştır. Meslektaşımızın hayati tehlikesi söz konusu olup, yakın izlem altında tutulmaktadır.

Yakın zamanda yine Turgutlu ilçemiz 4 nolu aile sağlığı merkezinde görevli bir kadın meslektaşımız sözlü şiddete maruz kalmıştır.

Ülke genelinde, sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir. Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik meslek örgütümüzün ve sağlık sendikalarının talep ettiği caydırıcı bir yasa çıkarılmadığı gibi, çıkarılan yasanın ise beklentileri karşılamaktan uzak olduğu bir kez daha görülmüştür.

Sağlıkta şiddete yol açan nedenleri bugüne kadar birçok defa dile getirdik. Ancak geldiğimiz noktada bu sebepleri tekrar etmektense, tüm sağlık çalışanlarının, yöneticilerin ve halkımızın bu üzücü olayların sona erdirilmesi konusunda ortak tavır göstermesi gerektiği aşikardır.

Sağlık alanında yaşanan her şiddet olayı, sağlık hizmetlerini aksatmakta ve sağlık çalışanlarıyla halkımızın arasını açmaktadır. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, kendisine hizmet eden sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Ayrıca, bu konuda basının da sorumluluk taşıdığına inanıyoruz. Özellikle sağlık ile ilgili haberlerde daha duyarlı ve objektif davranmalarını bekliyoruz.

Meslektaşımıza acil şifalar dilerken, saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. Meslektaşımızın her zaman destekçisi olacağımızı ve tüm hukuksal sürecin müdahili ve takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna duyururuz. 17.01.2019

Manisa Tabip Odası

kaynak:manisatabip.org.tr/17.01.2019