Sağlık Çalışanlarına Zararlıydılar Artık Halk Sağlığı Sorunu Haline Geldiler

  18.01.2019   1263 okunma   

Sağlık çalışanlarına şiddetin çözülmesi gereken öncelikli bir sorun olduğunu, acil ve etkili yaptırımların bir an önce hayata geçmesi gerektiğini uzun zamandır dile getiriyoruz.

Çözüm için beklenen her sürede, şiddetin vahşete ve cinayete dönüştüğünü görüyoruz. Vatandaş şiddeti tedavi biçimi olarak kullanırken malum sen de mobbingden sonra şiddeti de sendikal çalışmalarında kullanmaya başlamıştır.  Eskişehir’de Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı sendikal çalışma yapmak için yoğun bakım ünitesine zorla girmek istemiş ve  buna itiraz eden bir doktorumuzu tehdit etmiştir.

Biz yıllardır bu yapının sağlık çalışanları için zararlı olduğunu söylüyoruz.  Eskişehir’de uyguladıkları şiddetle de bu konuda en ufak bir şüpheye yer bırakmamışlardır. Malum-Sen çalışanlardan sonra artık sağlık sistemi ve hastalar içinde zararlı olmaya, bir halk sağlığı sorunu haline gelmeye başlamıştır.


 
Yoğun bakım kuralları, hasta hakları ve mahremiyeti başta olmak üzere tüm sağlık kurallarını çiğneyen, sendikacı olduğunu iddia eden ama doktoru tehdit eden bu tür şahıslar hakkında gerekenler bir an önce yapılmalıdır.
Çalışan hakları ile herhangi bir alakası olmayanların neyle uğraştıkları ve ne yaptıklarını da açıkça ortaya koyan bu olay, hem sağlık hem de sendikacılık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Bu olay üstü örtülecek, geçiştirilecek bir mesele değildir. Sağlık çalışanları yıllardır malum sen’in yöneticileri tarafından baskı ve mobbinge maruz kalmaktadır.  Bu durum arttık tehdit ve şiddete dönüşmüştür. Pervasızlıkları ile hastanenin her yerine elini kolunu sallayarak girmeye çalışan, çalışanları tehdit ederek tüm etik ve sağlık kurallarını çiğneyen bu kişilere bakanlık ne zaman dur diyecektir. Bir yerlerden aldıkları güç ile sağlık çalışanlarına zulüm edenlere karşı daha ne kadar sessiz kalınacaktır.  Eskişehir’de yaşanan bu olay Sağlık Bakanlığı için önemli bir sınav olacaktır.
Bir kez daha uyarıyor ve bakanlığı göreve çağırıyoruz. Sağlık sistemi ve sağlık çalışanları için zararlı olan, sağlıkta çalışma huzurunu yok edenler hakkında gereğini yapınız.

Önder KAHVECİ
Genel Başkan