Hasta Yakını Yoğun Bakımı Dağıttı

  09.11.2018   1533 okunma   

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde birbiri ardına yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.

Elazığ’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddette son bir ay içerisinde artış yaşandı.
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde bir ay içeresinde Çocuk Yoğun Bakımda görevli Dr. Yusuf Sarı hasta yakını tarafından saldırıya uğradı, darp edildikten sonra 10 gün rapor almak zorunda kaldı. Aynı ay içerisinde Plastik Cerrahi Servisinde bir hasta yakını demirbaş malzemeleri kırdı. Olayların etkisi geçmeden Nükleer Tıp Merkezinde Sintigrafi çekimi için hemşire olmaması nedeniyle damar yolu açmak isteyen bir hasta Kan Alma bölümüne başvurdu. Eksik malzeme nedeniyle beklemek zorunda kalan hasta kan alma sekreterini darp etti daha sonra malzemelere zarar verdi.
Geçtiğimiz günlerde ise Çocuk Yoğun Bakımda hasta yakını tarafından yoğun bakım darmadağın edildi, bölümde bulunan hemşireler güvenliklerini sağlamak amacıyla kendilerini lavabolara kilitledi.

“SAĞLIK ÇALIŞANININ HASTANE DEMİRBAŞI KADAR KIYMETİ YOK”

Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması  sağlık çalışanlarını tedirgin ettiğini söyleyen KAMU SAĞLIK-SEN Genel Başkanı Ümit Karataş, “Maalesef sağlık çalışanlarının, hastane demirbaşı kadar bile değeri yok.” dedi.
Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, artan şiddet olaylarına önlem alınmadığını belirterek “Fırat Üniversitesi Hastanesinde son 1 aydır inanılmaz şekilde artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet endişeleri arttırıyor. Nükleer Tıp Merkezinde Sintigrafi çekimi için hemşire olmaması nedeniyle Kan Almaya gelip damar yolu açtırmaya gelen hastanın eksik malzeme sebebiyle Kan Alma Sekreterine uyguladıkları darp nedeniyle Sekreter yaralanmış ve 10 gün rapor almak zorunda kalmıştır. Yine geçtiğimiz günlerde Acil Servis Doktoru Çağrı Bozdemir hasta ve yakınları tarafından  darp edilmiş ve 10 gün rapor almak zorunda kalmıştır.  Hastaneyi basıp sağlık personelini öldüresiye dövenler ifadesi alınıp serbest bırakılırken sadece hastanede devlet malına zarar verdikleri için mahkemeye sevk edildiklerini esefle öğreniyoruz. Yani sağlık çalışanlarının hastane demirbaşı kadar bile değeri olmadığını görüyoruz. Yine sağlıkta şiddet konusunda idarelerin, sendikaların ve diğer meslek kuruluşlarının konuyu yeteri derece de ciddiye almadığını kınama ve çözüm önerileri üretmediklerini görüyoruz.” dedi.

kaynak: medihaber.com/05.11.2018