Giresun'da sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet kınandı

  06.07.2018   1637 okunma   

Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Giresun'da bir süre önce hemşire ve ebeye uygulanan şiddeti kınadıklarını belirtti.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, GRÜ Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli hemşire Halil Kulakoğlu ve yine aynı hastanede ebe Hatice Akgün'e hasta yakınları tarafından şiddet uygulandığı anımsatıldı.

Sağlıkta şiddetin dur durak bilmeksizin sürdüğüne dikkati çeken Süral, şunları kaydetti:

"Adeta sağlıkta şiddet bir kültür haline gelmiştir. Şiddet uygulamak sanki bir marifetmiş gibi şiddet uygulamayan birilerinin kendinde eksiklik hisseder hale geldiğini gözlemlemekteyiz. Topluma sağlık hizmeti sunan biz sağlık çalışanları bu tür aşağılık hareketleri asla ve asla hak etmemekteyiz. Artık sabrımız taşıyor."

Süral, sağlık çalışanlarının önceliğiğinin insana ve insanlığa hizmet etmek olduğuna işaret ederek, "İnsan olan herkesin bizim şefkatli kollarımıza ihtiyacı vardır. Siz şiddet yanlıları, yarın şiddet uyguladığınız bir sağlık çalışanından tekrar hizmet almaya geldiğinizde hiç mi yüzünüz kızarmayacak?" ifadelerini kullandı.

İki sağlık görevlisine yapılan şiddetin kurumun beyaz kod birimine bildirildiğini aktaran Süral, "Kurumun Hukuk İşleri tarafından gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Umuyoruz ki şiddet yapanlar tatmin olacağımız şekilde en yüksek cezayı alırlar." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: milliyet.com.tr / 06.07.2018