Ankara'da sağlık çalışanlarına yönelik bir haftada ikinci saldırı

  29.03.2018   1629 okunma   

Başkent’te sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde 4 sağlık personelinin yaralandığı saldırının ardından bu kez de Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde benzer bir olay yaşandı.

Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nini Çocuk Pediatri Bölümü’nde görevli Dr. Hande Yatağanbaba, poliklinik görevi sırasında bir hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı. Darp edilen doktor kafa travması geçirdi. Yaşanan saldırı dün hastane personeli tarafından protesto edildi. Başhekimlik binası önünde toplanarak basın açıklaması yapan hastane çalışanlarına Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal da destek verdi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel, 14 Mart Tıp Bayramı’nın üstünden 2 hafta geçtiğini ancak bu sürede sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların ardı ardına devam ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

TBMM’Yİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
“Bir hekim kolay yetişmiyor. 6 yaşından itibaren yoğun bir mücadelenin içine giren hekim adayı, 30 yaşında hekimliğe ulaşıyor. Dün yaşanan bu hadise ‘Son olsun’ demek isterdik. Ama bu tür sağlık terörü hadiselerinin devam edeceği gözüküyor. Çünkü bu konuyla ilgili yasal mevzuat henüz düzenlenmemiştir. Sağlık çalışanını darp edenin, fiziki ya da sözlü saldırıda bulunanın cezası verilmiyor. Bu nedenle TBMM’yi göreve davet ediyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik bu tür saldırılarda bir yaptırım olsun.”

KADINA ŞİDDETİN GELDİĞİ BOYUT
Saldırıya uğrayan Dr. Yatağanbaba’nın nişanlısı ve aynı hastanede görev yapan Dr. Metin Yiğit is, “Bu olay görevi başında bir hekime yapılan menfur saldırı olmasının yanında diğer örneklerden farklı olarak kadına şiddetin geldiği boyutu da gözler önüne sermektedir. İnsanlara en çaresiz oldukları anda yardım elini uzatmaya çalışan sağlık çalışanlarına karşı bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Gözaltına alınan saldırganın hak ettiği cezayı alacağına inancımız tamdır.”

HASTA YAKINI YUMRUKLADI KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ
Edinilen bilgiye gör, hastanede görevli Dr. Hande Yatağanbaba, muayene sırası gelmemesine rağmen odaya giren hasta yakınlarına 2 kişinin sırada olduğunu, daha sonra kendilerini muayene edeceğini belirtti. 15 dakika sonra odaya hastayla birlikte odaya giren yakını muayene olmayacaklarını söyleyerek çıktı. Ardından odaya giren başka bir hasta yakını Dr. Yatağanbaba’yı yumruklamaya başladı. Aldığı darbelerle birlikte kafasını duvara çarpan Dr. Yatağanbaba’ya vurmaya devam eden saldırgan, diğer hasta yakınları ve hastane personeli tarafından durduruldu. Saldırgan gözaltına alınırken, Dr. Yatağanbaba ise Acil Servis’e kaldırıldı. Kafa travması teşhisi konulan doktor beyin cerrahisi bölümünde gözetim altına alındı.


Kaynak: hurriyet.com.tr / 29.03.2018