Hastane özel güvenliği kadın sağlıkçılara saldırdı

  10.03.2018   1655 okunma   

Bakırköy Şubemiz ve İstanbul Tabip Odası’nın Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapmak istediği 8 Mart eylemine hastane özel güvenliği saldırarak, kadınlara şiddet uyguladı.

“Vardık, varız, varolacağız” pankartı ve “8 Mart Resmi Tatil Olsun”, “Kadın Cinayetleri Politiktir” dövizleri açan kadınları darp eden özel güvenlik görevlileri, pankartı ve dövizleri parçaladı. Polisin açıklamaya müdahale edilecek bir durum olmadığı uyarısına rağmen güvenlik görevlilerinin saldırısı devam etti.

Bakırköy Şube Kadın Sekreterimiz Hatice Şeker, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlamak için bir araya gelmeye çalıştık. Toplanmamızı beklemeden, basın açıklaması yapacağımız esnada müdahale gerçekleşti. Polisin açıklama yapmamıza izin vermesine rağmen, hastanenin güvenlik amiri ve onun birkaç arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldık. Bizi darp ettiler, pankartımızı yırttılar. Basın açıklamamızı gerçekleştiremedik. 8 Mart günü kadına yapılan şiddeti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diye konuştu.


Kaynak: ses.org.tr / 10.03.2018