Aile hekimini darp eden saldırgan tutuklandı

  10.01.2018   2025 okunma   

Kocaeli Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Uz. Dr. Bilal Kemik'i muşta ile darp eden saldırgana 30 gün ev hapsi cezası verilmişti. Gelen tepkiler ve yapılan itirazların ardından Akın I. polis tarafından evinden alınarak tutuklandı.

Çayırova Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Uz. Dr. Bilal Kemik, geçtiğimiz hafta görevi başındayken 26 yaşındaki Akın I. isimli hasta yakını tarafından darp edilmiş ve 20 gün iş göremez raporu almıştı. Daha sonra saldırıya uğrayan Aile Hekimi Uz. Dr. Bilal Kemik, saldırgan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Görev başındaki doktoru muşta ile darp eden Akın I. çıkarıldığı mahkemede 30 gün ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Doktor Bilal Kemik'e yapılan bu saldırı ve saldırganın aldığı ceza, genişçe bir kesim tarafından kınanırken başta Tabip Odası ve Kocaeli Aile Hekimleri Derneği (KAHED) olmak üzere birçok kurum verilen cezaya itirazda bulunarak tepki gösterdi. Olayların kamuoyuna yansımasının ardından dosya bir üst mahkemeye taşındı ve Gebze Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar ile Akın I. polis tarafından evinden alınarak tutuklandı.


Kaynak: marmaragazetesi.com / 10.01.2018