Samsun´da 2 doktor hasta yakınları tarafından darp edildi

  25.11.2017   1746 okunma   

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ndeki Acil Servis´te görevli iki doktor, hasta yakınları tarafından darp edildi. Samsun Tabip Odası, doktorlara yapılan saldırıyı kınadı.

Edinilen bilgilere göre, Samsun'da tabancayla vurulduktan sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis'e getirilen ve hayati tehlikesi bulunmayan yaralıya Kalp Damar Cerrahı Doktoru ile Acil Servis Doktoru müdahalede bulundu. Bir süre sonra ise yaralının yakınları hastanın kanaması olduğunu öne sürüp iki doktor ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine de saldırdıkları iki doktoru darp etti. Saldırganlar ise hastane polisi tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

TABİP ODASINDAN TEPKİ
Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, yaptığı yazılı açıklamada iki doktora görevi başında yapılan saldırıyı kınadı ve "Ne yazık ki bir kez daha üzücü bir şiddet olayıyla karşı karşıyayız. Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde hizmet vermekte olan iki meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edilmekten kurtulamamıştır" dedi. Erkan açıklamasında yıllardır “Sağlıkta şiddete karşı kalıcı çözüm üretilmelidir” diye haykırdıklarını da belirterek, "Çalışma koşulları ve sağlık ortamının geldiği nokta bizleri artık çalışamaz hale getirmiştir. Sağlık uygulanan yanlış politikalar, üstüne üstlük bugüne kadar kullanılan olumsuz ifadeler şiddeti körüklemiş ve bizleri her gün kötü bir haber alacağımız endişesiyle yaşamaya mahkûm etmiştir. Sağlıkta dönüşümle beraber halkımızın sağlığa ve sağlık hizmeti veren hekimlere dönük bakışı saygı, sevgi, anlayış ilişkisi yerine öfke, tepki ve şiddet şekline dönüşmüştür. Her gün yaşanan olaylarla artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlığı yönetenlerin şiddete karşılık çözüm arayışları yerine günü geçiştirme çabaları bizleri kahretmektedir. Bunda sağlığı yönetenlerin sorumluluğu da büyüktür. Artık sorumluluğu olanların ortaya çıkıp siyasi kaygılarını bir kenara bırakıp gereken önlemleri alması kaçınılmaz hal almıştır" ifadelerini kullandı.

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik seslerini duyurmaya çalıştıklarını, son saldırı olayının da takipcisi olacaklarını ifade etti.


Kaynak: samsunhaberhatti.com / 25.11.2017