Antalya'da diş hekimi ve asistanı darp edildi

  08.12.2017   2031 okunma   

Muratpaşa'da 12 yıldır diş hekimliği yapan Hakan Danışman ile asistanı Esra Kıldar, bir hasta ve eşi tarafından darp edildiklerini belirterek, rapor aldı. Danışman ve Kıldar, suç duyurusunda bulundu. Kentte bir otelde düzenlenen Türk Dişhekimleri Birliği Başkanlar Konseyi toplantısı öncesi basın açıklaması yapılarak şiddet olayları kınandı.

Diş hekimi Hakan Danışman, hekimlik hayatında ilk defa şiddet yaşadığını söyledi. Şiddet uygulayan çiftin gereken cezayı alacağına inandığını belirten Danışman, "Hem tedavilerinin devam etmesini istiyorlar hem de ücreti ödemek istemediler. Bu işi hukuksal anlamda çözeceğimi söyleyince muayenehaneye girerek, beni ve asistanımı darbettiler. Karı koca bize şiddet uyguladı. Muayenehanemde de hasar oluştu. Olayı adli mercilere intikal ettirdik" diye konuştu.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı İlker Cebeci de şiddetin toplumda genel bir sorun olduğunu ifade etti. Şiddetin, kadın, çocuk, göçmen, yoksul ve sağlık personeli olmak üzere tüm savunmasız kesimleri etkilediğini anlatan Cebeci, "Başta hekimler olmak üzere sağlık personeli, kamuda ve serbest çalışma alanında hizmet veren en savunmasız kişilerdir. Çünkü her hizmeti farklı bireylere birebir veriyorlar." dedi.


Kaynak: posta.com.tr / 08.12.2017