Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışan diş hekimi darp edildi

  27.10.2017   5608 okunma   

Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli diş hekimi Dr. Seyit Aydın, 26 Ekim 2017 Perşembe günü hastane çıkışında hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Saldırı sonucunda Dr. Seyit Aydın’ın çenesinde, dişlerinde ve kolunda kırıklar oluştu.

Konu ile ilgili bir olarak İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu 27 Ekim günü bir açıklama yayınladı:

Sıradanlaşan şiddet dün de Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli meslektaşımız Dr. Seyit Aydın’ı hedef aldı.

Son zamanlarda her alanda artan şiddet giderek sıradanlaşmış, “sağlık ve şiddet” kelimeleri ülkemizde sık sık beraber kullanılır olmuştur.

Son olarak Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli meslektaşımız Dr. Seyit Aydın 26 Ekim 2017 Perşembe günü (dün) hastane çıkışında hasta ve yakınları tarafından darp edilmiş, çenesinde, dişlerinde ve kolunda kırıklar oluşmuştur.

Sağlık çalışanlarına şiddetin kaynağı “sağlık çalışanı ile hasta veya hasta yakını arasındaki kişisel anlaşmazlıklar” gibi gösterilmeye çalışılsa da olayın kaynağı sistemseldir. Yaşanan şiddet olayları sağlıkta dönüşüm programının, piyasalaşmanın bir sonucudur. Kalabalık hastaneler, bekleme sürelerinin uzun oluşu, hekimlerin hastalarına yeterli zaman ayıramaması hasta ve yakınlarının saldırganlığını arttırmaktadır. Hasta ve hasta yakınları sistemden kaynaklanan bu sorunların sorumlusu olarak ne yazık ki sağlık çalışanlarını görmektedir.

Bizler bu şiddet olaylarına karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız. Kamuoyunu da şiddeti sona erdirmek konusunda destek olmaya, şiddeti sıradanlaştırmamaya çağırıyoruz. Aynı zamanda, Şiddet Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını ve sağlıkta şiddetin iş kazası olarak değerlendirilmesini istiyoruz. 

Sorumluların cezalandırılması ve sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için her türlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha belirtir, meslektaşımız Dr. Seyit Aydın’a acil şifalar dileriz.

İstanbul Dişhekimleri Odası
Yönetim Kurulu