Kars'ta doktora yapılan saldırı kınandı

  25.08.2017   2007 okunma   

Kars'ta Hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Doktor için basın açıklaması yapıldı. Doktor Mehmet Paşa’nın saldırıya uğramasını yaptıkları basın açıklaması ile protesto eden Sağlık Sen Kars Şubesi üyeleri saldırıyı alkışlarla protesto ettiler.

Basın açıklamasını Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı yaptı. Yazıcı açıklamasında  şu ifadelere yer verdi; "Sağlık Çalışanına Şiddet Uygulamak, Hastalıklı Bir Ruh Halidir. Kars, Harakani Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Mehmet Paşa, hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak darp edilmiştir. Doktorumuz Mehmet Paşa’ya geçmiş olsun, diyor; saldırıyı ve saldırının faillerini şiddetle kınıyoruz.

Sağlıkta şiddet, ülkemizin gündemini sürekli meşgul eden ve bir türlü çözülemeyen kangren sorunlarından biri haline gelmiştir. Gerekli fiziki tedbirlerin yanı sıra şiddetin önlenmesini sağlayacak caydırıcı yasal cezai müeyyideler hayata geçmedikçe şiddetin önlenmesi mümkün değildir.  Sağlık-Sen olarak şiddetin önlenmesine yönelik birçok çalıştay yaptık, yetkili kurumlarla görüştük, önerilerimizi sunduk. Bu önerilerimizden birisi, hastanelerin fiziki güvenliklerinin sağlanması, daha önce şiddet uygulayan kişinin sağlık hizmetini güvenlik güçleri nezaretinde almasını sağlamaktır. Bunun yanı sıra, sağlıkta şiddet uygulayanlar tutuklu yargılanmalı, 6 aylık bir süre için sosyal güvenlik harcamaları devlet tarafından karşılanmamalıdır. Bu süre zarfında sağlık hizmetleri ücretli olarak sunulmalıdır. Sağlıkta şiddetin önlenmesinde en önemli unsur ise, milletimizin bilinçlenmesi, şiddete karşı tavır alması, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara karşı durması olacaktır. Şiddete uğrayan sağlık çalışanları da bizim ailelerimizdir. Kimimizin annesi, kimimizin babası, teyzesi, amcasıdır. Onlar, içimizden biridir. Tek gayesi halka sağlık hizmeti sunmak olan savunmasız sağlık çalışanlarına şiddet göstermek; acizliktir. Hastalıklı bir ruh halidir, tedavi edilmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Uzman Doktor Mehmet Paşa’ya yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyor ve lanetliyor, doktorumuza geçmiş olsun, diyor; katılımınızdan dolayı da siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

Saldırıya uğrayan uzman doktor Mehmet Paşa ise ben artık bu saldırıların son bulmasını istiyorum bizler bu saldırılara maruz kaldıkça çalışma azmi ve şevkini de yitiriyoruz."


Kaynak: karsmanset.com / 25.08.2017