Hekimlerin acı günü

  12.06.2017   1991 okunma   

Sağlıkta şiddet olaylarının hız kesmediği bir günde Hakkari’den gelen acı bir haber, tüm sağlık camiasını yasa boğmuştur. Hakkâri ilimizin Şemdinli İlçesi Merkez Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak çalışan Dr. Pevrul Tana, evinde ölü olarak bulunmuştur. Van-Hakkâri Tabip Odası yetkililerinin, henüz 11 aylık hekim olan genç meslektaşımızın ölüm haberi üzerine yaptığı görüşmeler sonucunda, adli işlemlerin başlatıldığı, Hakkâri ilinde otopsi yapılarak ölüm nedeninin aydınlatılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir. Genç meslektaşımızın ölüm nedeniyle ilgili olarak savcılık tarafından yürütülen soruşmada, dosyada gizlilik kararı alınmıştır.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, Van-Hakkâri Tabip Odamız Yönetim Kurulu ile birlikte, genç meslektaşımızın ölümüyle ilgili süreci yakından takip edeceğimizi, Dr. Pevrul Tana’nın ölüm nedeninin aydınlatılması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi belirtiyoruz.

Meslektaşımız Dr. Pevrul Tana’nın ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyor, üzüntülerimizi tüm sağlık çalışanlarıyla paylaşıyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi