Görevi Başında Öldürülen Doktorun Ölümünün 2.Yıl Dönümünde Anıldı

  02.06.2017   1309 okunma   

Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Kamil Furtun, ölümünün ikinci yıl dönümünde anıldı.

29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr.Dr. Kamil Furtun, Samsun Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı.

Samsun Haber – 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr.Dr. Kamil Furtun, Samsun Tabip Odası tarafından basın açıklaması yapıldı.

İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde yapılan basın açıklamasına öldürülen Opr.Dr. Kamil Furtun’un eşi Funda Furtun’da katıldı.

ERKAN, HASTANE YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

Yaptığı açıklamada hastane yönetimini eleştiren Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, “Aradan geçen 2 yıllık süre içerisinde, katilin olayın gerçekleştiği hastanede pek çok olaya karışmasına rağmen nasıl dolaşabildiği kimlerin ona referans olduğu, böylesi bir kişiliğin hastane idaresi tarafından nasıl olup da korunup, kollandığı, olayın bir gün öncesinde alınan karara rağmen hastane yönetiminin katille ilgili alınan yazılı kararı neden uygulamadığı, akıllarımızda soru olarak kalmaktadır. Aradan geçen zamanda tetiği çeken katil yakalandı ve hak ettiği cezaya çarptırıldı. Ancak adaletin tecelli ettiğini, vicdanların rahatladığını, geride kalanların huzur bulduğunu söyleyebilmek mümkün değil” dedi.

TÜKEL: “FURTUN ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA HASTANE YÖNETİMİNDEN KİMSE İSTİFA ETMEDİ,KİMSE GÖREVDEN ALINMADI”

Ardından konuşan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr. Raşit Tükel, “Dr. Kamil Furtun’un 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun’da görevi başında silahlı saldırıda öldürülmesinin arka planında, hastane güvenliğini sağlamakla yükümlü olan herkesin çok ciddi ihmallerinin olduğu görülüyor. Hastanedeki sağlık çalışanlarının anlatımları ve bazı hastane tutanakları Dr. Kamil Furtun cinayetinin göz göre göre geldiğini ortaya koymuştur. Sürekli sorun çıkaran ve hastane personelinde tedirginliğe sebep olan, saldırılar gerçekleştiren bir kişinin hastaneye elini kolunu sallayarak, belinde silahla girip çıkabilmesini açıklamak çok zor. Hastane idaresi neden hiçbir şikayette bulunmamış, yasal görevlerini yerine getirmemiş, önlem almamıştır? Nasıl olmuştur da bu ihmaller zinciri herkes tarafından sevilen, bilgisi, becerisi ve kişiliğiyle tüm Samsun’un sevgilisi olmuş Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesine kadar gidebilmiştir? Bugüne kadar bu olayla ilgili olarak kimse istifa etmemiş, herhangi bir kimse görevden alınmamıştır. Hastane çalışanlarının sağlığından ve güvenliğinden sorumlu olanlar, bu hastanede bir hekim öldürüldüğü halde görevlerine devam etmişlerdir. Aksine olayın açığa çıkmasını engellemek için, hastane çalışanları hakkında bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını biliyoruz” diye konuştu.

kaynak:samsunhaber.com/29.05.2017