Şiddete Uğrayan Diş Hekimi: Bu Saldırgan En Ağır Ceza İle Cezalandırılmalı ki Herkese Örnek Olsun

  25.05.2017   2140 okunma   

'Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun'

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tedavi için gittiği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Diş Doktoru Hilal Cansız'ı yumruklayarak darp eden Onur Türkoğlu (24), Elbistan Sulh Ceza Mahkemisi tarafından akıl sağlığının araştırılması için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Doktor Cansız, "Verilen ceza örnek olmalı ki, bir daha sağlık çalışanlarına saldırmasınlar" dedi.

Olayı Anlattı

Darp edildikten sonra 'iş göremez' raporu alan Diş Doktoru Hilal Cansız olayı SABAH Güney'e şöyle anlattı: "Merkezde yoğunluk vardı. Ben odamda hastalarımı tedavi ediyordum. Saldırgan içeri girerken, 'Hâlâ ne işi var bu başı kapalıların burada?' diyerek homurdandı. Aldırış etmedim. Hasta kırık olan dişlerinin köklerinin çekilmesini istedi. Muayene ettim ve dişlerden bir tanesinin çekilebileceğini söyledim. İşlem bitti. Bir süre sonra hasta koltuktan kalktı." "Birden ne olduğunu anlayamadan suratıma yumruk indirdi. Çığlık atınca dışarıda bekleyen hastalar ve görevliler içeri girdi. Beni elinden güçlükle aldılar. Saldırganın çılgın hali gözümün önünden gitmiyor. Yaralarım bir süre sonra iyi olacak ama kırılan gururum ve incinen vicdanım var. Görevi sadece şifa dağıtmak ve tedavi etmek olan doktorlara yapılan bu saldırılar artık son bulmalı. Bu saldırgan en ağır ceza ile cezalandırılmalı ki, herkese örnek olsun."

kaynak: medimagazin.com.tr/18.05.2017