Hamile Eşine Vicdansız Tekme, Ardından Sağlık Çalışanlarına Dayak

  14.05.2017   2169 okunma   

İzmir’in Seferihisar ilçesinde, alkollü olduğu iddia edilen bir adam, hastane acil servisinde hamile eşini tekmeleyince kendisini uyaran doktor ve iki hemşireyi de darp etti.

Akıllara durgunluk veren olay, dün gece 23.30 sıralarında Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi acil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Lütfi E. gece saatlerinde rahatsızlanan hamile eşi Hazal E.’yi hastaneye götürdü. Alkollü olduğu iddia edilen Lütfi E. bu esnada bilinmeyen bir nedenden dolayı hamile eşini tekmeledi. Hamile eşini tekmelemesi üzerine hastanede görevli bir doktor, Lütfi E.’ye tepki gösterdi. Eline aldığı sert bir cisimle önce doktorun başına vuran adam, kendisini sakinleştirmeye çalışan bir hemşireyi gözünden başka bir hemşireyi de kolundan darp etti. Alkollü olduğu öne sürülen adam, diğer çalışanlar ve güvenlik elemanları tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Olayın ardından saldırgan polis ekiplerince gözaltına alınırken, darp ettiği doktor ve iki hemşirenin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Skandal olay hakkında açıklama

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, olay sonrası açıklamada bulundu. Doğruyol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Her gün artarak yaşanmış şiddet bugün bu hastanede gerçekleşmiştir. Bir doktor arkadaşımız iki hemşire arkadaşımız ve anestezi teknisyeni arkadaşımız adı Lüftü olan vatandaş tarafından darba uğramıştır. Neden yaptığına gelince hamile eşine darp etme gerekçesiyle dövmeye başladığında sağlık çalışanı arkadaşlarımızın ne yapıyorsun şeklindeki girişimleri sonucu darp olayı gerçekleşmiştir. Burada insanı olarak arkadaşlarımızın müdahalesine karşılık maalesef dayak ve darp olmuştur. Burada hastanemizin, genel sekreterliğimizin ve bakanlığımızın çalışanlarının yanında olması gerekmektedir."

kaynak: milliyet.com.tr/10.05.2017