Aksaray'da Doktor Ağır'ın Saldırı Sonucunu Hayatını Kaybetmesi

  31.03.2017   2174 okunma   

Doktor Ağır'ın silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Sakaryalı meslektaşlarınca kınandı.

Aksaray'ın Eskil ilçesinde emekli polis memurunun silahla vurduğu 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli doktor Hüseyin Ağır'ın yaşamını yitirmesi Sakarya'daki sağlık çalışanlarınca protesto edildi.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen doktorlar ve sağlık çalışanları burada istiklal Marşı okudu ve saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ağır için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Rıdvan Karagöz, görevi başında hayatını kaybeden ilk hekimin Ağır olmadığını söyledi.

Karagöz, tüm olumsuz şartlara rağmen tek düşüncesi, en iyi sağlık hizmetini vermek olan sağlık çalışanlarının bu zulmü hak etmediğini ifade ederek, "Yaşadığımız bu olumsuzluklar sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunun kaybolmasına sebep olmaktır. Bu da sağlık hizmeti alan tüm vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetinin niteliğini etkilemektedir." diye konuştu.

Şiddet olaylarının son bulması ve şiddetin dilinin topluma hakim olmamasının, halkın da içinde olduğu, beraber verilecek bir mücadele ile sağlanacağını kaydeden Karagöz, şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanlarına yönelik bu tip şiddet eylemlerinin son bulması için, toplumun bu konuda gerekli desteği ve duyarlılığı göstermesi, çalışanlarımızın fedakarca ürettiği sağlık hizmetini olumlu etkileyecektir. Burada en önemli görev sağlık idarecileri ve devlet erkanına düşmektedir. Yıllardır talep ettiğimiz ama iyileştirilirse bile tatmin edici bir hal almayan ve Türk Ceza Kanunu'nun içine dahil edilecek sağlıkta şiddet yasasının artık hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Hepinizin huzurunda bir kez daha meslek şehidimiz doktor Hüseyin Ağır'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride gözleri yaşlı kalan iki küçük yetime ve sevdiklerine de sabır diliyoruz."

kaynak: milliyet.com.tr/30.03.2017