Başhekimin doktorun kolunu kırdığı iddiası

  23.03.2017   2075 okunma   

14 Mart Tıp Bayramı arefesinde hastane başhekiminin doktoru darp ettiği iddia edildi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde şiddete maruz kaldığını ve kolunun kırıldığını öne süren doktor, bunu yapanın ise hastane başhekimi olduğunu iddia etti. Başhekim, psikolojinin bozulduğu gerekçesi ile basın açıklaması yapmayınca hastane yönetimi, iki hekim arasında yaşanmış bir tartışmanın doktor tarafından bu boyutlara getirilip kuruma mal edilmeye ve kuruma karşı karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını öne sürdü.

Çorlu Özel Reyap Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Kemal Yıldız, hastane başhekiminin saldırısına uğradığını ve yaşadığı arbede sırasında kolunun kırıldığını öne sürdü. Hastane yönetimi ise, olayın taraflarından Başhekim Hıdır Yüksel’in olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve basın açıklaması yapamayacağını kaydederek, yönetim kurulu adına açıklama yaptı. Açıklamada, olayın ticari kaygılarla büyütüldüğünü öne sürülerek, konunun yargıya intikal ettirildiği ve hukuki süreç başlatıldığı kaydedildi.

"Başhekim saatini, gözlüğünü çıkartıp bana saldırdı"

Alçılı koluyla evinde istirahat eden Dr. Kemal Yıldız, "Ben yaklaşık olarak 5 yıldır Çorlu'da görev yapıyorum. Özel Reyap Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlu hekimiyim, aynı zamanda kadın doğum uzmanı olarak çalışıyorum. Bu 5 yıllık süremin dolması itibariyle biz yönetimle sözleşme yenilememe kararı aldık. Belli konularda anlaşamadık. Bunun üzerine ortak bir karar aldık. Son bir ayımı çalışıp ayrılacaktım. Fakat geçtiğimiz pazartesi günü ayın 13’ünde Tıp Bayramından bir gün önce tatsız bir olay yaşandı. Başhekimlik odasına çağırdılar, gittim. Gittiğimde hasta yakınları da oradaydı. Hasta yakınları ile başhekim, tartışma halindeydi, ister istemez kendimi bir tartışma ortamının ortasında buldum. Daha sonra başhekim, hastalara ve hasta yakınlarına bağırarak odadan çıkarttı. Ardından saatini önlüğünü gözlüğünü çıkararak üzerime saldırdı. Orada hastalarımın eşi hastamın kayınvalidesi odadan beni çıkartıp beni oradan kurtardılar. Ardından devlet hastanesine geçtim, darp raporu aldım. Bu son dönemde devlet hastanesi ve karakol arasında çok yıprandım. Mesleki olarak hayatımın en sıkıntılı günlerini yaşıyorum diyebilirim" dedi.

"Bu yapılan ilk değil"

Başından geçen olayın hastane başhekiminin adının karıştığı ilk darp vakası olmadığını da öne süren Dr. Kemal Yıldız, "Benim daha önce de bildiğim başhekimin farklı hastane personeline doktor, hemşire teknisyen 3-4 kişiye darp uyguladığı kişiler var. Bunları şahitleriyle birlikte söyleyebilirim. 2 tanesinin de zaten halihazırda mahkemesi devam ediyor. İnsanların büyük bir kısmı da bu şiddetten, bahsedemeden ya hala çalışıyor ya da ayrılmış vaziyetteler. Sosyal medyada kendi kolumun kırıldığını paylaştığımda altındaki yorumlardan sessiz kalan insanların neler yaşadığını daha net bir şekilde görebiliriz. Bu konuyla ilgili hukuki süreci başlattım, şikayette bulundum. Sonuna kadar takip edeceğim, hakkımı arayacağım. Eğer bunu başlatmasam, kendime saygımı yitiririm, hekimlik mesleğime saygımı yitiririm, akşam eşimin yüzüne bakamam çocuklarımın yüzüne bakamam" diye konuştu.

Tomografi raporunu gösterdi

Başhekim tarafından kolunun kırıldığını öne süren Yıldız, "Ben sesimi çıkarttım o cesareti gösterdim. Cesaret gösteremeyen bir şekilde iş bağını kopartmış olan veya hala devam eden mağdur olan insanlar var. Onlar benim bu paylaşımın altına ufak ufak yorumlar yapmaya başladılar. Hatta bazıları o paylaşımı beğenmeye bile korkuyor. Ben ihtarname çektim oradaki görevim sona erdi. El bileğimde kırık olduğuna dair tomografi raporum var. Bu rapor darp sonucu ne olduğunu, hukuki boyutu yansıtan bir rapor. Ne kadarlık kırık olduğu, ne kadarlık fonksiyon kaybına sebep olduğu ile ilgili bir rapor bu" ifadelerini kaydetti.

Görgü tanığı yaşananları anlattı

Olayın görgü tanığı olduğunu öne süren Mücella Çakır adlı hasta yakını da, "Ben odaya girdiğimde doktor beyi başhekimin elinden aldım. Doktorla başhekimin arasına girerek tırnaklarımla ikisini birbirinden ayırdım. Ben sadece doktoru öldürüyorlar diye bağırdım. Ben bu işin arkasındayım. Böyle bir rezaletin arkasındayım. Benim çocuklarım da mağdur kaldı" dedi.

Hastane yönetiminden açıklama

Hastane yönetimi de olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hastane yönetimi adına açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Oktay, başhekim tarafından darp edildiğini öne süren Dr. Kemal Yıldız’ın Çorlu Devlet Hastanesinden aldığı ilk raporun sağlam darp olmadığı yönünde olduğunu ve bu raporun ellerinde olduğunu kaydederek, olayın ticari kaygılarla yapılmış bir karalama kampanyası olduğunu öne sürdü.

"Başhekimin psikolojisi bozuldu"

Konunun muhatabı olan Başhekim Op. Dr. Hıdır Yüksel’in basın açıklaması yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Oktay, "Başhekimin yaşananlardan dolayı psikolojisi bozuk, basın açıklaması yapacak durumda değil. Konuyu yargıya intikal ettirdik ve hukuki süreç başladı" dedi.

kaynak: medimagazin.com.tr/17.03.2017