Yine şiddet ve bir hekimin serzenişi

  29.12.2016   2448 okunma   

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevlisi Dr. Kadir Çiçek hasta yakınları tarafından darp edildi.

21 Aralık 2016 günü meydana gelen olayda, parmak kesisi nedeniyle başvuran hastayı muayene eden Dr. Kadir Çiçek, hastanın mikrocerrahi yöntemleri ile tedavi edilebileceğini tespit ederek, hastayı bu olanağın olduğu bir merkeze sevk etme kararı aldı.

Dr. Çiçek, hastanın transferi için ambulans beklendiği sırada, ambulansın geciktiği gerekçesiyle aniden hasta yakınları tarafından darp edilmeye başlandı. Kafa ve bedeninde çoklu darbe izleri tespit edilen ve burnu kırılan Çiçek acil olarak ameliyata alındı.

Dr. Çiçek, yaşadığı kırgınlığı, olayın ardından satırlara döktüğü “Kırık Bir Burun, Kırık Bir Kalp ve Umut Kırıklığı” başlıklı yazıda anlattı.

Dr. Çiçek’e yapılan saldırıyı kınıyoruz! Çalışma ortamlarımızda can güvenliğimizi sağlamak için, sağlıkta şiddete son vermek için verdiğimiz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Dr. Çiçek’in yanında olduğumuzu belirtiyor ve sağlık ortamının durumunu samimi duygularıyla birlikte aktardığı yazısını paylaşıyoruz. 

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi 

kaynak: ttb.org.tr/23.12.2016