Sağlıkta Şiddet Mağduriyeti Devam Ediyor

  09.12.2016   2287 okunma   

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde özel sağlık merkezinin acil servisinde görevli doktor, hasta yakını tarafından darbedildi.
 
Özel tıp merkezinin acil servisinde görevli pratisyen doktor Talip Yalım, akşam nöbetinde yüzünde uyuşma olduğu gerekçesiyle tedavi olmak isteyen 16 yaşındaki kıza müdahale etti.
 
Muayenenin ardından kızın ailesini bilgilendiren ve daha sonra diğer kabindeki başka bir hastayla ilgilenen Yalım'ın kasığına, bu sırada yanına yaklaşan kızın yakını iki tekme attı.
 
Saldırgan, çevredekiler tarafından acil servisten uzaklaştırıldı. Yalım ise sağlık merkezindeki ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisi'nde tedavi altına alındı.
 
Tedavisi süren Yalım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekmeler nedeniyle ağrılarının devam ettiğini söyledi.
 
Saldırganın acil servise hasta kızdan sonra geldiğini belirten Yalım, "Kabinde 16 yaşındaki, yüzünün sol tarafında uyuşma olduğunu söyleyen kıza müdahale ettim. Nörolojik bir sıkıntısı olmadığını ama yine de önlem amaçlı nörolojiye gitmelerini söyledim. Hasta yakınları da 'Tamam hocam.' dedi. Diğer kabine geçtim, diğer hastayı muayene ederken hasta yakını nedenini anlayamadığım şekilde kasığıma tekme attı. Bana bağırdı. O sırada ikinci tekmeyi attı. Doktor ve hemşire arkadaşlar beni bir odaya götürdüler." diye konuştu.
 
- Saldırı anı güvenlik kamerasında
 
Özel tıp merkezinin güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülere, hastalarla ilgilenen Yalım'ın yanına gelen kişinin tekme atarak bağırması yansıdı. Arbedeyi gören çevredekilerin duruma müdahale etmesi, bu sırada şüphelinin Yalım'ın kasığına bir tekme daha atması da kameralarca kaydedildi.
 
Görüntülerde şüphelinin tıp merkezinden uzaklaştırılması ve Yalım'ın çalışanlar tarafından bir odaya götürülmesi de yer aldı.
 
Polis, kayıtlardan kimliğini belirlediği şüpheliyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

kaynak: gazetesaglik.com/04.12.2016