Yine şiddet… Dr. Yiğit Kıvılcım bir hasta tarafından darp edildi

  25.11.2016   2596 okunma   

Sinop Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak mecburi hizmetini yapmakta olan Dr. Yiğit Kıvılcım, 23 Kasım 2016 günü bir hasta tarafından ağır şekilde darp edildi.

Bağımlılığı olduğu belirtilen hastanın daha önce Dr. Kıvılcım’a istediği ilacı yazması talebiyle başvurduğu, istediği ilacın yazılamayacağını söyleyen Kıvılcım’ın hastayı uygun tedaviye yönlendirdiği ancak hastanın bu yönlendirmelere uymadığı belirtildi.

Hastanede Beyaz Kod çalışmıyor

Olay günü, başka bir hastanın muayenesi sırasında Dr. Kıvılcım’ın kapısını yumruklayarak içeri girmeye çalışan hastanın, diğer hastanın odadan çıkmasının ardından, ellerinde kalın koyu renk eldivenler olduğu halde Dr. Kıvılcım’ın üzerine yürüyerek, “Cumhurbaşkanı da olsan bu ilacı yazacaksın” şeklinde tehdit ettiği kaydedildi. Hasta sakinleştirilmeye çalışılırken, bir yandan Beyaz Kod verilmek istendiği ancak hastanede çalışmadığı için Beyaz Kod verilemediği bildirildi.

Sakinleştirilmeye çalışılan hastanın odadan çıkan Kıvılcım’ın ardından giderek yüzünü yumrukladığı, ardından tekrarlayan şekilde darp ettiği belirtildi. Yüzünden yaralanan Dr. Kıvılcım’a 5 gün rapor verildi.

"Can güvenliğim tehdit altında"

Aynı hastanede taşeron temizlik görevlisi olarak çalıştığı belirtilen hastanın, gözaltına alınıp tekrar salıverildiği, acil kantininde çay içtiği iddiasından sonra tekrar savcıya şikayette bulunulduğu ve tekrar göz altına alındıktan sonra da 1 ay uzaklaştırma kararı ile 24 Kasım 2016 günü serbest bırakıldığı kaydedildi. Şahsın uzaklaştırma kararına karşın tekrar hastane kantininde görüldüğü belirtildi. 

Dr. Kıvılcım, şahsın birden fazla suçu olduğunu, önceki psikiyatrist ile de tehdit-hakaret davası bulunduğunu, buna karşın hastanede taşeron bir firmada temizlik personeli olarak çalıştığını söyledi. Kıvılcım, yetkililerle görüşerek “can güvenliği tehdit altındadır” yazısı alarak atama talebinde bulunacağını bildirdi.

kaynak: ttb.org.tr/25.11.2016