Aile Hekimine Bıçaklı Saldırı

  03.10.2016   2389 okunma   

Doktorlar ve sağlık çalışanları şiddete tepki gösterirken, bugün bir aile hekimi daha bıçaklı saldırıya uğradı. Sultanbeyli Taşpınar Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen bir kişi işe giriş raporu almak istediğini söyledi ancak doktor bunun için farklı bir prosedür olduğunu anlattı. Önce doktorun bilgisayarını kırmaya çalıştığı iddia edilen hasta daha sonra bıçakla doktorra da saldırdı.

İstanbul’da bir aile hekimi daha bıçaklı bir saldırıya hedef oldu. Sultanbeyli Süleyman Taşpınar Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen bir kişi, işe giriş raporu almak istediğini söyledi. Aile Hekimi M. T., rapor almak için gerekli prosedürü anlattı. Ancak hasta ikna olmadı. Önce psikolojik sorunları olduğunu söyledi ve rapor talebinde ısrarcı oldu, sonra da Dr. T'nin bilgisayarını kırmaya çalıştı. M. T., hastayı sakinleştirmeye çalışırken bir anda tokatların hedefi oldu ve tartaklandı. Hasta bununla da yetinmeyip doktora bıçak çekti. Meslektaşları ve aile sağlığı çalışanlarının araya girmesiyle saldırgan engellendi. Olay yerine gelen polisler saldırganı göz altına aldı.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İSTİYORUZ

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer, saldırıyı kınadı. Bir ay önce de Sakarya’da Dr. Fikret Öztürk’ün benzeri bir saldırı sonucu bıçakla yaralandığını hatırlatan Gürsel Özer, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Meslektaşımız Dr. M. T.’ye geçmiş olsun diyor ve saldırıyı kınıyorum. Ama biliyorum ki kınamak yetmez. Defalarca kınadık, suç duyurularında bulunduk, bakanlığımıza seslendik. Ancak hala gerekli olan yapılmadı. Bu şiddeti durdurmanın en etkin yolu bir an önce ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nı çıkarmaktır. Çeşitli usulsüz isteklerle hekim arkadaşlarımıza başvuruda bulunan, istekleri yapılmayınca da böylesine saldırganlaşan ve ‘psikolojik rahatsızlığı var’ bahanesiyle serbest bırakılan kişiler oldukça, ben ve meslektaşlarım kendimizi hiç bir zaman güvende hissetmeyeceğiz. Bizim güvende hissetmemiz için, caydırıcı cezalar içeren yasaya ihtiyacımız var. Üzülürek söylüyorum ki, meslektaşlarımız ardarda saldırıya uğrarken, yasa tasarısı henüz Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na dahi gelmemiş. Sağlık Bakanlığı'na, milletvekillerimize sesleniyorum. 2014-2015 yılında 20 bin 156 sağlık çalışanı saldırıya uğradı. Sağlıkta Şiddet Yasası’nı çıkarmak için daha kaç hekimin, hemşirenin, sağlık çalışanının saldırıya uğramasını bekleyeceksiniz?”

kaynak: hurriyet.com.tr/27.09.2016