Sakarya'da Doktora Darp

  12.07.2016   2541 okunma   

Sakarya’nın hendek İlçe Devlet Hastanesi’nde bir doktoru darp eden şahıs, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere göre, Hendek ilçesinde gerçekleşen olayda 28 yaşındaki V.Ç. isimli şahıs, akşam saatlerinde hamile olan eşini Hendek İlçe Devlet Hastanesi’ne getirdi. Burada V.Ç. isimli şahıs doktor ihmali var iddiasıyla hastanede çalışan Uz. Dr. Ahmet Muşlu’ya saldırıda bulundu. Polisler tarafından gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. HASAN Salih Sağlam, Hendek İlçe Hastanesi’nde 11 Temmuz Pazartesi günü saat 20.45’te nöbetçi hekim olarak görev yapan Uz. Dr. Ahmet Muşlu’nun bir hasta yakını tarafından şiddete maruz kalarak darp edilmesiyle ilgili kınama yayınladı. Sağlam, görevi şifa dağıtmak olan doktorlara ve sağlık çalışanlarına karşı gerçekleşen saldırılardan derin üzüntü duyduklarını dile getirdi.
Genel Sekreter Sağlam, açıklamasında, “Vatandaşlarımıza fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Görevi başındaki doktorumuza karşı gerçekleşen bu çirkin saldırı sonrasında adli süreç başlatılmıştır. Bizde bu adli sürecin takipçisi olacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

kaynak: milliyet.com.tr/12.07.2016