Günde 31 Sağlık Çalışanı Şiddete Uğruyor

  29.06.2016   1369 okunma   

TBMM Genel Kurulu’nda, partisinin sağlıkta şiddetin nedenlerine ilişkin araştırma önergesi üzerinde Murat Emir’in konuşması şöyle:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı verilerinden referans vererek, 2012 ile 2015 yılları arasında 38.253 şiddet başvurusu olduğunu neredeyse günde 31 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığını söyledi. Şiddetin neredeyse üçte 1'inin fiziksel, üçte 2'sinin sözlü olduğuna dikkat çeken Emir, şiddetin yüzde 80'inin acil servislerde yaşandığını ifade etti.
 
TBMM Genel Kurulu’nda,  partisinin sağlıkta şiddetin nedenlerine ilişkin araştırma önergesi üzerinde Murat Emir’in konuşması şöyle:
 
"Türkiye'de sağlık ortamında şiddetin giderek yaygınlaştığı, arttığı, kin ve kavganın geniş alan bulduğu bir dönemden geçiyoruz maalesef. Ambulanslar kurşunlanıyor, doktorlar bıçaklanıyor, hemşireler tartaklanıyor, hastaneler gruplar hâlinde basılıyor ve sağlıkta şiddetin önünü bir türlü alamadığımız gibi, bu şiddetin sistematik bir biçimde yaygınlaştığını maalesef gözlemliyoruz. Daha üç gün önce Ankara Üniversitesi Hastanesinin eczanesinde bir eczacı kendisine zimmet iftirası atıldığı gerekçesiyle 4 meslektaşını öldürdü. Bu, son derece acı, vahim bir durumdu. Yalnız, burada rektörün görevini yeteri kadar yapmadığını görüyoruz çünkü orada yapılması gereken -bu bir zimmet suçlamasıysa eğer ki öyle görünüyor şu hâliyle- bunun bir idari soruşturmayla yetinilmek yerine mutlaka savcılığa intikal ettirilmesi ve savcılığın duruma el koymuş olması gerekirdi. Eğer rektör görevini yapmış olsaydı bu acı olay böylesine yaşanmayacaktı.
 
"Sizin şu getirdiğiniz meşhur Sağlıkta Dönüşüm Programı var ya, işte o program yoluyla sağlık hizmetlerini paralı yaptınız, insanları özele yönlendirmeye gayret ettiniz ve bir şekilde devlet hastanesine gelenlerden de 14 ayrı kalem altında farklar aldığınız için mecburen vatandaşlarımız acil servislere doluşmak zorunda kalıyorlar. Bu da şiddetin temel nedenlerinden biridir.
 
kaynak: gazetesaglik.com/28.06.2016