Hastane Müdürünün Ertelemeli Hapis Cezası Kesinleşti

  15.06.2016   3859 okunma   

Dr. Halil Hüseyin Çağatay 02.06.2015 tarihinde Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göz Polikliniğinde görevi başında iken sırası gelmemiş bir hastanın erken muayene edilme isteği nedeniyle ortaya çıkan soruna bağlı hastane başmüdürü H.A. tarafından fiziksel, sözlü saldırıya uğradı ve ölüm ile tehdit edildi.

Hastane müdürü görev ve yetkisini aşarak poliklinik çalışma düzenini bozacak şekilde duruma müdahil oldu. Kendisine görevi hatırlatıldığında ise Dr. Halil Hüseyin Çağatay’ın yakasından tutarak “bakacaksın ulan, artistlik yapma!’ şeklinde bağırdı ve “seni geberteceğim!” şeklinde tehditler savurdu.

Başhekimlik makamı 09.06.2015 tarihinde saldırıyı gerçekleştiren kişiyi koruyacak şekilde kamuoyuna yazılı açıklama yapmıştır. Açıklamada başmüdürün saldırısı ve ölümle tehdit etme olayları tamamen gözardı edilerek olayın ''sözlü bir tartışmadan ibaret olduğu ve fiziksel herhangi bir şiddet vuku bulmadığı'' ifade edilmiştir.

Saldırı sonrasında uzun süre kişiye kurum tarafından herhangi bir yaptırımda bulunulmamış hem üniversite yönetimi hem de başhekimlik tarafından bu saldırı görmezden gelinmiş, saldırgan kişi korunmuştur.

Saldırı sonrasında kurumun bütün umursamaz tavırlarına rağmen Dr. Halil Hüseyin Çağatay’ın hukuki süreci yakından takip etmesi sonucu bir yıl sonra da olsa bu kişi hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili savcılık tarafından yapılan işlemler neticesinde hastane başmüdürü suçlu bulunmuş ve hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 ay hapis cezası verilmiştir. Mahkeme sonucuna yapılan itirazlar sonrası tekrar duruşma yapılmış ve yine 5 aylık hapis cezası verilmiştir.

Mahkeme kararı: