Halep’in Son Çocuk Doktoru Katledildi

  29.04.2016   1703 okunma   

Rus jetlerinin Halep’teki Kudüs Sahra Hastanesi’ni hedef alması sonucu aralarında doktor Muhammed Wassim’in de bulunduğu 3’ü doktor toplam 30 sivil hayatını kaybetti. Wassim şehrin kalan son çocuk doktoruydu.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, Halep’te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki Kudüs Sahra Hastanesi’ni bombaladı, aralarında şehrin kalan son çocuk doktoru Wassim’in de bulunduğu 30 sivil hayatını kaybetti. Sınırsız Doktorlar Örgütü’nün destek verdiği Kudüs Sahra Hastanesi’ne gerçekleşen saldırıda ölenler arasında Wassim’in dışında iki doktor, iki hemşire, çok sayıda kadın ve çocuk  bulunuyor. Doktor Muhammed Wassim Waaz Halep’te görev yapan son çocuk doktoruydu. Halep’te Cuma gününden beri 100’den fazla sivil hava saldırılarında hayatını kaybetti. Kızılhaç Temsilcisi Marianne Gasser Halep’te muhaliflerin denetimindeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesine düzenlenen saldırıda hastanenin yerle bir olduğunu belirterek, saldırının “kabul edilemez” olduğunu kaydetti. Gasser, hastanelere saldırıların devam etmesi durumunda Halep’in insani felaketin eşiğine sürükleneceği uyarısını yaptı. 

BM KONVOYU VURULDU

Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Cenevre’deki toplantılarına başkanlık eden Jan Egeland, “BM’nin insani yardım taşıyan 2 konvoyundan biri Humus’ta havan topuyla vuruldu. Diğeri ise hava saldırıları nedeniyle durmak zorunda kaldı” dedi. BM binasında basına açıklama yapan Egelend, Halep’te artan çatışmalarda insani yardım çalışanlarının bombalanarak öldürüldüğüne dikkati çekti ve insani durumu “felaket” olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise saldırıyla ilgili “Hastane olduğu bilindiği halde saldırı kasıtlı olarak yapılmış” dedi.

kaynak: haber.star.com.tr / 28.04.2016