Marmaris'te 112 Ekibine Saldırı

  21.04.2016   2702 okunma   

Marmaris'te yaralı olduğu ihbarı üzerine sevk edilen 112 Acil Servis ekibindeki doktor ve sağlık görevlileri, 60 yaşındaki alkollü İlmidin Yüksel'in saldırısına uğradı.

Marmaris 1 No'lu Sağlık Ocağı 112 Acil İstasyonu'nda görevli sağlık ekibi, yaralı olduğu ihbarı üzerine gece yarısı 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Caddesi'ne gitti. Sağlık ekipleri, yerde yatan alkollü İlmidin Yüksel'e kişiye yardım etmek istedi. Yüksel, sağlık ekiplerinin yardımını istemeyerek ayağa kalkıp elektrikli bisikletine binerek uzaklaştı. 5 dakika sonra 112 ihbar hattına aynı cadde üzerinden bir yaralanma ihbarı daha geldi. Sağlık ekipleri 500 metre uzaklıktaki arese gitti. 48 yaşındaki Dr. Süleyman Ergün, 5 dakika önce tedaviyi kabul etmeyen İlmidin Yüksel'in yanına giderek tedavi etmeye çalıştı. İlmidin Yüksel, doktorun boğazına sarılarak küfür ve hakaretler etmeye başladı. Araya giren ambulans şoförü 37 yaşındaki Ünal Ceylan ve hemşire 35 yaşındaki Döngü Koç doktoru uzaklaştırdı. İlmidin Yüksel, üç sağlık görevlisine "Sizi yaşatmam, yarın hepinizle tek tek uğraşacağım" diye bağırarak küfür ve hakaret etti.

Devriye gezen polis ekipleri tartışmayı fark ederek geldi. İlmidin Yüksel, ekip otosuyla Çarşı Polis Merkezi'ne getirildi. Sağlık ekipleri ambulansla Çarşı Polis Merkezi'ne gelerek Yüksel'den şikayetçi oldu.

Alkollü olarak birçok kez 112 Acil ihbar hattını arayarak rahatsızlık verdiği iddia edilen İlmidin Yüksel'in birkaç defa Çarşı Polis Merkezi'ne alkollü gelerek evini bulamadığı için yardım istediği ifade edildi. Yüksel'in alınan doktor raporunda aşırı alkollü olduğu, ayak ve vücudunun çeşitli yerlerinde düşme sonucu basit yaralanmalar olduğu tespit edildi. Tedavi sonrası taburcu edilen ve Çarşı Polis Merkezi'nde gözaltına alınan İlmidin Yüksel ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
kaynak: medimagazin.com.tr/10.04.2016