Sağlıkçılar yılda 40 bin atama istiyor

  06.01.2016   2453 okunma   
Atama bekleyen binlerce sağlık meslek lisesi mezununun başlattığı kampanya destek giderek artıyor.
Başlatılan destek kampanyasında şu ifadeler yer almaktadır: "Atama bekleyen ve bugün için sayısı 300 bin civarında olan, 1 yıl sonra özel sağlık meslek liselerinden mezun olacak kardeşlerimiz ile beraber sayımızın 600 binlere çıkacak olmasına rağmen yıllık yapılan 10 bin civarındaki alımlar hiçbir branşı memnun etmemektedir.

Zaten taşeronun varlığı yüzünden işlerimizi bırakın kamuyu özel sağlık kuruluşlarında bile yapamaz hale geldik. Özel sektörde var olan fazla mesai, düşük ücret te yetmezmiş gibi son 2 yıldır artık, bunları bile mumla arar olduk. ASM'lerde statüsüz bir şekilde tamamen doktorların inisiyatifine terk edilmiş durumdayız, özel sektörde ise hiçbir güvencemiz olmadan ve hatta bazen kendi alanımızın dışında çalıştırılmak zorunda kalıyoruz. Bizler evde oturmak için okumadık, mesleğimizi başkaları yapsın diye diplomalar almadık, asgari ücretle modern çağın kölesi olmak için sağlıkçı olmadık. Ülkemizin her karış toprağında görevimizi bu kadar istekle yapmak istememize rağmen atamalarımız günden güne azalıyor.  

Kasım ayında alınan sadece ve sadece 338 sağlıkçı alımı ise gidişatın bir başka örneği. Bu gidişata dur demek, hakkımız olan alımların yapılmasını sağlamak, mesleğimizi alakasız insanların yapmasına dur demek, taşerona karşı mücadele etmek, kamu dışındaki sağlık kuruluşlarında ki güvencesiz ve tutarsız maaş durumunu düzeltmek, Asm'lerde statüsüz çalışan arkadaşlarımıza kadro, ataması yapılancaya kadar ki süreçte işssiz olan arkadaşlarımıza iş temini, yıllardır alımları yapılmayan veyahut komik sayıda alımları olan branşların sesi olmak, sözleşmeli atanan arkadaşların kadrolu alıma da tercih verip bir kpss puanı ile 2 kez atanması haksızlığını engellemek, tercih ücretleri sırasında tercihlerimizi elektronik ortamda yapmamıza rağmen neden ve niçin alındığını bilmediğimiz 15 liralık kesintiyi durdurmak için buradayız.. Çok geç kalmadan seni de bu haksızlığa karşı bizimle yürürken görmek istiyoruz. Kampanyamıza destek ol ve paylaş!!"

kaynak : attyiz.biz.tr/02.01.2016