Ambulans Şoförüne Darp İddiası

  24.11.2015   2152 okunma   
Adıyaman'da görevi başındaki ambulans şoförünü darbettiği iddia edilen kişi gözaltına alındı - Adıyaman 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Yardımcısı Yıldız: - "Ben bu sokak terörünü lanetliyorum. Biz şifa veren elleriz. Biz hizmetkarız. Vatanımızı, insanlarımızı seviyoruz. Böyle olmamalı diyorum"
Adıyaman'da bir kişi ambulans şoförünü darbettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, vaka dönüşü Yeni Sanayi Mahallesi Karapınar Caddesi'ndeki istasyona girmek isteyen ambulans şoförü Mikail İzci, kendisine yol vermediği gerekçesiyle S.Y'nin tornavidalı saldırısına uğradı.

İzci'yi olay yeri yakınlarında bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü güvenlik ekipleri kurtardı.

Olay yerinden kaçan S.Y, kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstasyona gelen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekim Yardımcısı Abdulkadir Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı şiddetle kınadığını söyledi.

Yıldız, şifa veren el konumunda hizmet vermenin gayretiyle çalıştıklarını ifade ederek, "Biz istiyoruz ki şifa veren el olalım, insanların hayatını kurtarmaya çalışalım. Birileri şifa veren ele böyle tornavidayla, sopayla muamele ediyorsa ben onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

Kanunların biraz daha sıkı olması gerektiğini anlatan Yıldız, yasal cezaların bu konuda ağırlaştırılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Arkadaşımız vaka dönüşü istasyonuna dönüyor. Trafikte de yol hakkını kullanarak sol şeritte geliyor. Takip ediyor, gelip küfrediyor ve tornavidayla çenesini kesip üstünü başını yırtıyor. Bayan arkadaşlarımızın yanında saldırıyorsun. Adamların eli kolu tutulmuş, şimdi hiçbir işlem yapmıyorlar. Ben bu sokak terörünü lanetliyorum. Biz şifa veren elleriz. Biz hizmetkarız. Vatanımızı, insanlarımızı seviyoruz. böyle olmamalı diyorum."

İzci ise ışıklarda durduğunu, yol tek yöne düştüğünde ise S.Y'nin sağdan geçmeye çalıştığını, bu durumun farkında olmadan yoluna devam ettiğini, daha sonra şahsın kendisini takip edip istasyon girişinde saldırdığını dile getirdi.

kaynak: www.attyiz.biz.tr/22.11.2015