Adana’da Doktora Yumruklu Saldırı

  17.11.2015   2215 okunma   

Adana'da Uzman Dr. Durmuş Alpaslan Demirci, göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen hastanın yakınları tarafından darbedildi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisinde görevli Uzman Dr. Durmuş Alpaslan Demirci, göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen bir hastanın yakınlarının saldırısına uğradı.  

Yüreğir’deki hastanenin göz servisinde ameliyat olmayı bekleyen hastanın yakınları, ameliyatın geciktiğini ileri sürerek görevlilere tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları, iddiaya göre çalışanlara küfür ve hakaret etti. Bu sırada servisin yakınındaki Üroloji Uzmanı Dr. Durmuş Alparslan Demirci, olaya müdahale edip, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak, hasta yakınları Dr. Demirci’ye tekme ve yumruklarla vurmaya başladı. Gözüne ve başına aldığı darbe ile doktor yere yığıldı. Sol gözünde kısmen görme kaybı olan Demirci, yapılan müdahalenin ardından servise alındı.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, “Halka hekimleri paragöz, çalışmayı sevmeyen bir meslek grubu olarak göstermeye çalışarak şiddeti özendiren ve meşru kılmaya yönelten tüm bu politikaları ve bu politikaları üretenleri kınıyor ve derhal kalıcı, çözüm odaklı tedbirler alınmasını talep ediyoruz” dedi. (Adana/DHA)

kaynak:evrensel.net/13.11.2015