Doktorun Kolunu Çıkaran Dayak Kamerada

  23.09.2015   2279 okunma   
Kilis'te, özel bir tıp merkezinde görev yapan doktor Aydın Emek Kaya'nın hasta ve hasta yakını tarafından dövülmesi güvenlik kamerasına yansıdı.
Doktor Aydın Emek Kaya, geçen çarşamba günü görev yaptığı merkeze kelen bir hastanın yakınları ile tedavi konusunda tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında hasta ile yanındaki oğlu ve eşi doktoru Aydın Emek Kaya'ya vurmaya başladı. Doktor Kaya, aldığı darbeler ile vücudunda yaralar ve kolunda çıkık oluştu. Doktora saldırının kaydedildiği güvenlik kamerasına, olay sırasında merkezde çalışan personelin yaşadığı panik de yansıdı. Hemşirelerin durumu bildirmesinin ardından gelen polis, doktora saldırdıkları iddia edilen 3 kişilik aileyi gözaltına aldı. Hasta ve yakınlarından şikayetçi olan doktor Kaya'nın kolu da tedavisinin ardından sargıya alındı.

Doktorun görevi başında şiddete maruz kalması üzerine açıklama yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, sağlıkçılara yönelik saldırıyı kınadı. Ağca, uğradığı şiddet sonrası meslektaşı Aydın Emek Kaya'nın iş göremez hale geldiğini belirterek, "Doktor arkadaşımızın yüzünde ve gözündeki morluklardan anlaşılacağı gibi, nasıl bir düşünce ile darp edildiği üzüntü vericidir. Saldırganlar hakkında her türlü adli ve idari işlem başlatılmıştır. Sağlık sistemini bu hale getirenler bir kez daha en azından vicdanlarına hesap vermelidirler" dedi. - Kilis

kaynak: haberler.com/12.09.2015