Cerrahpaşa'da Doktor Darp Edildi, Meslektaşları Eylem Yaptı

  12.09.2015   2654 okunma   
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan kadın doktorun, hasta yakınları tarafından şiddet görmesi üzerine sağlık çalışanları eylem yaptı.
Önceki meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, hastanenin çocuk acil bölümünde görevli Dr. Gözde Apaydın, acil serviste tedavisi devam eden bir hastanın yakınına enfeksiyon riski sebebiyle sadece bir kişinin refakatçi kalabileceğini söyledi. Bunun üzerine Apaydın, hasta yakınları tarafından darp edildi. Apaydın, darp sebebiyle 4 gün iş göremez raporu aldı.

"HEDEF TAHTASI OLMAK İSTEMİYORUZ"

Bunun üzerine İstanbul Tabip Odası üyesi bir grup sağlık çalışanı olayı protesto etmek için saat 09.00'da hastanenin bahçesinde toplandı. 'Hedef tahtası olmak istemiyoruz', 'Şiddete son!', 'Güvenli ortamda çalışmak istiyoruz' ve 'Sağlık Bakanlığı'nı acil ve etkili adımlar atmaya çağırıyoruz' yazılı pankart ve döviz taşıyan sağlık çalışanları, alkış eşliğinde hastane bahçesinde yürüdü. Sağlık çalışanları 'Şiddete hayır!' demek için bugün çocuk hastalıkları kliniğinde iş bırakacaklarını ifade etti.

Grup adına yapılan basın açıklamasında,  "Hastanemiz acil servisinde yine üzücü bir olay yaşandı.Acil serviste görevli hekim arkadaşımız Dr. Gözde Apaydın acil serviste yatırılarak tedavisi düzenlenmiş hastanın yanında enfeksiyon riski nedeniyle sadece bir kişinin bulunması gerektiğini ifade etmesi üzerine hasta yakınları tarafından darp edildi.Hekim arkadaşımıza darp sebebiyle dört gün iş göremez raporu verildi. Kliniğimizde yaşanan bu olaydan dolayı üzgünüz ve kırgınız" denildi.

kaynak: medimagazin.com.tr/11.09.2015