4 Günde 3 Sağlık Çalışanı Öldürüldü

  02.09.2015   2366 okunma   
Kilis Tabipler Odası Başkanı Hamza Ağca, yurt genelinde son 4 günde 3 sağlık çalışanının öldürülmesine tepki gösterdi.
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nda basın açıklaması düzenleyen Hamza Ağca, son 4 günde 3 sağlık çalışanının öldürüldüğünü ifade ederek, Cizre veDiyarbakır’da sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı. Huzursuzluk ortamından kaynaklanan karmaşıklıklarla sağlık çalışanlarını öldürüldüğünü kaydeden Ağca, son 4 günde eczacı, hemşire ve son olarakta doktorun öldürüldüğünü ifade ederek, şunları şöyledi:

"İçinde bulunduğumuz günlerde dünyanın birçok bölge ve ülkesinde yaşanan çatışmalar, savaşlar insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel evrensel hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktadır. Küresel eşitsizliğin ve sömürünün yarattığı yoksulluk, yoksulluğun getirdiğiaçlık, açlığa eklenen savaş ve çatışmalar, yaşamı çekilmez kılmaktadır. İsterdik ki savaşsız bir zaman diliminde barışı değil barışık kalmayı konuşalım.

En temel hakkımız olan yaşama hakkımızı elimizden alan; geçmişimizi, bağlarımızı, bugünümüzü ve geleceğe ilişkin beklentilerimizi ortadan kaldıran zorbalığı yani savaşı barış gününde referans noktası olarak almaktan vazgeçelim. Son 4 gün içinde Cizre’de hemşire Eyüp Ergen, Diyarbakır’da eczacı Yunus Koca,  Diyarbakır’da doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti. Görüyoruz ki savaş ve çatışmalar her geçen gün daha fazla çeperini daraltıyor, nicedir o hep yanı başımızda. Irak,Afganistan, Filistin, Suriye ve kendi ülkemizin derinlikleri savaş ve çatışma kültürünün olağanlaştırıldığı bölgeler haline getirildi."

kaynak: saglikaktuel.com/02.09.2015