Dr. Kamil Furtun Cinayeti Geliyorum Demiş!

  25.08.2015   2580 okunma   
Samsun’da Dr. Kamil Furtun’u öldüren katil zanlısının tutanakları hakkkında işlem yapmayan hastane, cinayeti açığa çıkarmak isteyen sağlık çalışanlarına soruşturma açtı.
Samsun’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Doktor Kamil Furtun cinayetinin ciddi ihmaller sonrasında yaşandığı açığa çıktı. Furtun’u katleden İsmail Koyun’un hastanede daha önce de sağlık çalışanlarını darp ettiğine ilişkin tutanaklar bulunmasına karşın işlem yapmayan hastane idaresi hakkında değil de tutanakları ilgili kurumlara ileten sağlık çalışanları hakkında soruşturma açıldı. Doktor Kamil Furtun 29 Mayıs 2015’de görev yaptığı Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hastanedeki sağlık çalışanlarının anlatımları ve BirGün Gazetesi’nin ulaştığı belgelere göre, ‘’geliyorum’’ diyen cinayeti, hastane idaresi görmedi. Cinayetini işleyen İsmail Koyun’un yargıda çok sayıda dosyası olduğu, yıllardır hastane içinde ve çevresinde dolaşıp rahatsızlık verdiği belirtildi.

Tartışma Yaratacak

İsmail Koyun hakkındaki hastane tutanakları şöyle: “ 6.11.2013 tarihli Nöbet Defteri’ne göre; akşam sekiz sıralarında orta danışma önünde santral memuru İsmet Aker’in kantin önünde vakit geçirdiği bilinen İsmail Koyun isimli kişiyle tartıştığı ve adı geçen tarafından yumruklandığı, daha sonra polis gelerek olaya el koymuş ise de tarafların şikayetçi olmaması sebebiyle işlem yapılmadığı belirtilmektedir.’’ Furtun’un öldürülmesinin bir gün öncesinde hastanede yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı tutanağında da benzer ifadeler yer aldı. Bu tutanakta da İsmail Koyun’un hastaneden uzaklaştırılabilmesi için yapılabilecekler görüşüldü. Bu görüşmeler de tutanaklara yansıdı.

Çalışanlara Soruşturma


BirGün’e açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Bayazıt İlhan şunları söyledi:
“Tutanaklara da yansıyan ilk yaralama işleminde herhangi bir işlem yapılmamıştır. Oysa bilinmektedir ki kasten yaralama fiili kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle işlenmiş ise suçun kovuşturulması şikayete bağlı değildir. Koyun’un hastanede yarattığı huzursuzluk İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nda gündem olacak kadar ayyuka çıkmış olmasına karşın herhangi bir önlem alınmadığı anlaşılmaktadır.

’’18 Eylül’de Samsun’da yapılacak duruşma öncesi soruşturmayı yürüten Vali Yardımcısı ile görüşen SES Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal ‘’Vali Yardımcısı soruşturma açılacağını söylese de hastane idaresi hakkında değil, gece nöbet defterinden sorumlu olan ve İş Güvenliği toplantılarının metinlerini kayıt altına alana ve tutanağın bulunduğu defteri tutan kişiler hakkında bilgileri dışarı sızdırmak gerekçesi ile soruşturma açıldı” şeklinde konuştu.

kaynak: medimagazin.com.tr/24.08.2015