Doktora Saldırı Olayına Sendikalardan Tepki

  25.08.2015   2339 okunma   
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan doktorun muayene yaptığı sırada darp edilmesi, sendikaların tepkisine neden oldu.

Doktorun darp edilmesi kınandı.

Batmandaki sağlık sendikaları, darp edilen doktor olayına tepki gösterdi.

Sağlık Sen Batman Şubesi üyeleri, Batman Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan doktora saldırı olayını kınadı.

Önceki gün hastanede görev yapan bir doktor, cafe işletmecilerinin saldırısına uğramış, darp edilerek yaralanmıştı. Darp olayını kınayan Sağlık Sen Şubesi, yaşanan olayların engellenmemesine tepki gösterdiler.

Şube Başkanı Zahir Seven, yaptığı açıklamada " Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak biz de sağlıkta yaşanan ve artık tahammül edilemez boyutlara ulaşan, cefakâr sağlık çalışanlarının gün be gün uğradığı şiddet olaylarını gündeme getiriyor, kınıyor, protesto ediyor ve yetkililerden gerekli önlemleri almaları için uyarılarda bulunuyoruz. Ancak üzülerek belirtiyoruz ki bu çağrılarımız sonuçsuz kalıyor. Neredeyse her gün vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu için cansiperane bir gayretle hizmet veren sağlık çalışanları hakarete maruz kalıyor, tehdit ediliyor ve darp ediliyor" dedi.

BİR TEPKİ DE SES'TEN GELDİ

SES Batman Şube Başkanı Mustafa Yurtsever, yaşanan darp olayının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanının bu tür olayları önleyecek tedbirler konusunda çalışma yapması beklenirken, "Başkan seçseydik bu kaos olmayacaktı" söylemlerinin darp olaylarını unutturduğunu belirten Yurtsever, "Bölge Devlet Hastanesinde görevli Dr.M.Ş.Bulut'un gerekçesi ve nedeni ne olursa olsun görevi başında şiddete maruz kalmasını,darp edilmesini üzüntü duyarak öğrenmiş bulunmaktayız.Sağlık Emekçisi arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kabul etmediğimizi, kınadığımızı tüm kamuoyunun bilmesinde fayda vardır" dedi.

kaynak: haberler.com/23.08.2015